Премиерът Кирил Петков потвърди визията на правителството за влизане на

...
Премиерът Кирил Петков потвърди визията на правителството за влизане на
Коментари Харесай

Кирил Петков потвърди 2024 г. като цел за влизане в еврозоната

Премиерът Кирил Петков удостовери визията на държавното управление за влизане на България в еврозоната на 1 януари 2024 година Това стана ясно от негово

“Знаете, аз пристигам от бизнеса и аз съм изцяло осведомен с изгодите от участието в еврозоната. Едно от тях е, че няма такси за транзакции изключително, в случай че развиваме експортен бизнес. И кредитния рейтинг на страната ще се усъвършенства. Така че, да ние изцяло сме решени за тази дата”, сподели Кирил Петков.

Премиерът уточни, че държавното управление би трябвало да сътвори и приготви огромна осведомителна акция за еврото, тъй че българското общество да не се сблъска със същия проблем както имунизирането за Covid-19.

Кирил Петков уточни, че държавното управление се стреми да не изненадва никого и ще даде информация за на практика въпроси. Например, какъв брой дълго ще има цени и в лв. и в евро в дребните магазини.

Премиерът даже показва, че част от неговата работа в Харвард е била да откри какъв ще бъде резултатът от увеличаващите се цени когато някоя страна одобри еврото. И проучването на Петков е посочило, че инфлацията, която се поражда в резултат на такава стъпка е 0.3%

“Така че ние желаеме да се присъединим към Еврозоната, само че би трябвало да сме сигурни, че всеки в българското общество може да я оцени”, споделя Петков.

На въпрос вижда ли опасности за присъединение на България към Еврозоната, Петков показва, че сега инфлацията, която се следи там е естествена на база на отпуснатото финансиране за Covid-19 и помощите за поддръжка на бизнеса.

Конкретно за България министър председателят показва, че към този момент няма пенсионери под линията за бедността, тъй като държавното управление е повишило техните пенсии. Тези разходи от своя страна също са се отразили на инфлацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР