Премиерът Кирил Петков поиска оставката на министъра на отбраната Стефан

...
Премиерът Кирил Петков поиска оставката на министъра на отбраната Стефан
Коментари Харесай

Премиерът поиска оставката на Стефан Янев и посочи за поста Тодор Тагарев


Премиерът Кирил Петков изиска оставката на министъра на защитата Стефан Янев и уточни за поста Тодор Тагарев.

Под прозорците на Министерския съвет се организира митинг против отстраняването н Янев.

В обява в обществената мрежа нощес той предизвести, че ще бъде отхвърлен в резултат на „ грозна и подмолна офанзива, която да го дискредитира “. Той разгласи, че промяната му в този миг крие рискове за националната сигурност.

Президентът Румен Радев също изрази опасения от сходен риск. Премиерът се стимулира още рано сутринта за какво е изискал промяната, която е подкрепена от съдружните сътрудници.

От изявление на водача на Българска социалистическа партия и министър на стопанската система Корнелия Нинова стана ясно, че партията е срещу тази рокада. Янев е от квотата на „ Продължаваме промяната “ и тяхно право е да го отдръпват, посочи Нинова.

От „ Демократична България “ пък изрично одобровят промяна на военния министър.

„ Всички причини на министър-председателя са подкрепени от нас и това са причините за верния ход на премиера да изиска оставката на Стефан Янев “, съобщи депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев.

От „ ИТН “ резервираха безмълвие, а Стефан Янев получи поддръжка от Съюза на офицерите от запаса и запаса, които бяха измежду протестиращите пред Министерския съвет.

От държавното управление опровергаха слуховете, че рокадата е обвързвана напрегнато сред премиера и министъра поради вероятно изпращане на наши бойни самолети в Украйна.

„ Никакви самолети не можем да даваме подправена вест е, че ще пращаме български войски в Украйна, нито в Европейски Съюз, нито на равнище НАТО някой е предложил. Това са странни опорки. Съставът на нашите самолети е непълен, парадокс е да ги даваме “, разгласи Петков.

Правителството одобри още решение да се провиснал 4 млн. лева за таблетки с калиев йодид, който оказва помощ при нараснал радиационен декор, и за ремонт на системата за ранно обявяване. Целта не била да всяват суматоха, а да имат подготвеност.

Оставката на Стефан Янев ще бъде гласувана на следващия ден на изключително съвещание на Народното събрание.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР