Премиерът Кирил Петков подава оставката на правителството в понеделник сутринта.

...
Премиерът Кирил Петков подава оставката на правителството в понеделник сутринта.
Коментари Харесай

Петков от Бруюксел: Единствената цена, която не бихме платили, е сделка със задкулсието

Премиерът Кирил Петков подава оставката на държавното управление в понеделник сутринта. Той съобщи при какви условия и с кого би влезнал в коалиция оттук нататък.

„ Част от условията, които са свързани с Френското предложение са доста сложни за приемане от Република Северна Македония. Това не са единствено настояванията на София, това би трябвало да станат претенции на Европа. Сега остава Парламента да разиска и даде решение. Докато няма това решение, аз ще не преставам да настоявам за моето заричане. Тежката задача ще бъде за РСМ, която ще би трябвало да одобри нашите условия “, разяснява Петков. Припомняме, че сега тече съвещание на Външната комисия, която разисква въпроса за РСМ.

Премиерът в оставка разгласи, че са безапелационни за това с кого бива влезнали в една коалиция.

„ Ние ще продължим да държим ясна линия, с кого бихме създали коалиция и с кого -не. Нашата съществена цел е битка с корупцията. Наш сътрудник няма да е човек, който е част от корупцията. Няма по какъв начин да се случи с Борисов. Няма по какъв начин да се случи със Слави Трифонов и Тошко Йорданов. Там няма да създадем компромис. Петте условия на Костадинов също са неприемливи “, съобщи Петков.

Оставаме с опциите за сътрудниците, които в този момент имаме, както и всички самостоятелни депутати, които желаят да поддържат нашите политики. Ако има такива, които ще кажат, че България им е приоритет.

„ Аз чакам, че ще видите Политическа партия в този момент с още по-силна позиция. Хората в действителност ни повярваха, че не сме подготвени да вършим покупко-продажби със задкулисието. Демократична България и Българска социалистическа партия бяха сътрудници, с които може да се прави работа. Самите те имат съществени идеологични разграничение, само че можем да работи “, съобщи Петков.

В момента рискуваме да забавим първата вноска от парите по Плана за възобновяване, добави министър председателят в оставка. Ако обаче продължаваме без ясна цел, ще ги загубим.

Хората, с които бихме се коалирали, би трябвало да са пред нас, когато взимаме решение. Няма да отстъпим на правилата си. Ще минем по всички институционални вътрешни стъпки. Отборът е в добра кондиция да продължи напред.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР