Премиерът Кирил Петков планира да присъства на среща на политическите

...
Премиерът Кирил Петков планира да присъства на среща на политическите
Коментари Харесай

Politico: ПП се готвят да се присъединят към Обнови Европа

Премиерът Кирил Петков възнамерява да участва на среща на политическите водачи на групата " Обнови Европа ", която ще се състои на 30 май. Това заяви „ Политико “ (), базирайки се на осведомени източници. Според изданието това е „ най-силният знак ", че неговата партия „ Продължаваме промяната” се готви да се причисли към демократичната група в Европарламента.

Срещата на върха в понеделник е известна като предварителна и се организира преди Европейския съвет. В него вземат участие национални водачи, като френския президент Еманюел Макрон и нидерландския министър председател Марк Рюте, както и европейските комисари Маргрете Вестагер и Тиери Бретон.

Стефан Сежурне, водачът на групата „ Обнови Европа” в Европейския парламент, политически ухажва Петков, откогато той завоюва изборите в края на предходната година. Петков разиска опцията да се причисли към групата със Сежурне през януари при пътешестване до Брюксел, по време на което се срещна и с двамата водачи на Зелените, добавя " Политико ".

В „ Обнови Европа “ членува конкурентната на Политическа партия българска партия - Движението за права и свободи (ДПС), напомня англоезичната медия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР