Премиерът Кирил Петков откри заседанието на Министерски съвет днес, представяйки

...
Премиерът Кирил Петков откри заседанието на Министерски съвет днес, представяйки
Коментари Харесай

Кирил Петков: Това е бюджетът, да отива към парламента

Премиерът Кирил Петков откри съвещанието на Министерски съвет през днешния ден, представяйки пред министрите от кабинета заложените ограничения против инфлацията в държавния бюджет. " Това е бюджетът и след министерски съвет той отива към Народното събрание ", отсече министър-председателят.

От думите му стана ясно, че 2 млрд лева ще костват ограниченията на държавното управление против инфлацията, които са заложени в измененията в държавния бюджет. " Те са невиждани, само че неинфлационни, а крайният недостиг остава 4.1% от Брутният вътрешен продукт, не харчим повече пари, а ги даваме на хората, които имат потребност. С това този бюджет отива към Народното събрание ", разясни той.

Кирил Петков изреди още веднъж ограниченията. " Най-важната точка е приемане на актуализацията на бюджета, която Министерски съвет през днешния ден ще одобри ". Основните акценти са: усилват се пенсиите с 60 лева, плюс 10% и таванът става 2000 лева, дава се опция на бензиностанциите да понижат бензина с 25 ст. на литър единствено за българи с българска регистрация на колите, понижаване на ДДС-ставката на 9%, нулева ставка за хляба, облекчение на данъчните заплащания за младите работещи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР