Премиерът Кирил Петков отиде пеша от Народното събрание при протестиращите

...
Премиерът Кирил Петков отиде пеша от Народното събрание при протестиращите
Коментари Харесай

Кирил Петков отиде пред протестиращите, те го посрещнаха с Оставка!

Премиерът Кирил Петков отиде пешком от Народното събрание при протестиращите против зеления документ пред Министерския съвет, проведени от партия " Вазраждане ". Той ги попита дали различен път са виждали министър-председател на площада измежду недоволните. Те му отвърнаха с крясъци " оставка ".

Според протестиращите зеленият документ лимитира техните права, най-много правото им на труд и на свободно напредване. Те настояха за незабавното отпадане на всички ограничавания, свързани с пандемията от COVID-19.

Лидерът на " Възраждане “ Костадин Костадинов обаче съобщи, че „ митингът е против цялостната политика на държавното управление “. По думите му още веднъж ще бъде търсена среща с министър-председателя Кирил Петков и представители на кабинета.

" Зеленият документ е единствено един признак за разпада на страната и държавността. Ние имаме три доста съществени казуса – демографската злополука, просветителният разпад и здравният апокалипсис. По тези въпроси ние водихме нашата предизборна акция. Зеленият документ беше единствено един от въпросите, по които ние бяхме принудени да се съсредоточим. Надявам се с неговото унищожаване да имаме опция да се съсредоточим върху другите проблеми “, сподели Костадинов.

Обстановката пред Министерския съвет бе спокойна, пред постройката има кордон от служители на реда. Това е вторият за тази година митинг, проведен от партията и ориентиран против зеления документ, макар че държавното управление оповести идното му отпадане на 20 март 2022 година Първият беше пред Народното събрание на 12 януари, където се стигна до конфликти сред недоволните и представители на реда. Имаше и опити за принудително влизане в постройката.

" Аз от митинги не се тормозя, а в този момент ще видите един министър ръководител, който потегля пешком от Народното събрание и отива при протестиращите ", сподели Петков пред публицисти в Народното събрание преди да отиде пред Министерски съвет.

Стига сме се делили на 100 разнообразни части. Ако желаеме да имаме мощна страна, би трябвало да работим дружно, сподели Кирил Петков пред протестиращите, които не му оставяха опцията да се изкаже и до момента в който говореше, скандираха " оставка” и го заглушаваха.

Тогава той ги попита дали различен път са виждали министър-председател на митинг и ги посъветва, че в случай че желаят смяна в страната, би трябвало да има взаимност.

Аз съм тук да чуя вашето мнение, другият вид беше да заставам горе и да виждам през прозореца, сподели Петков, сочейки към постройката на Министерски съвет.

Искам да ви покажа, че не ме е боязън да приказвам с народа. 12 години са ви крали, в случай че не работим дружно, нямаме никакъв късмет, сподели още министър-председателят пред събралите се няколко десетки последователи на " Възраждане” в така наречен " триъгълник на властта ", съобщи БГНЕС.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР