Премиерът Кирил Петков очаква в парламента да има мнозинство по

...
Премиерът Кирил Петков очаква в парламента да има мнозинство по
Коментари Харесай

Петков от Киев: България няма да е безучастна към тази трагедия

Премиерът Кирил Петков чака в Народното събрание да има болшинство във връзка с военната помощ за Украйна и това да се случи още идната седмица. Той към този момент дойде в Киев дружно с българската делегация, като следва среща с украинския му сътрудник Володимир Зеленски.

„ Тази реторика, която чуваме от няколко месеца – „ не давайте военна помощ, с цел да има по-бързо мир “, в случай че това, което виждам към мен е цената на мира - някой да няма опция да се отбранява – желаеме ли го този мир, можем ли да спим умерено “, съобщи той.

Той е безапелационен, че обстановката в Украйна е изцяло ясна.

„ Тук няма две страни, които се бият за нещо. Имаме една естествена страна, против която летят ракети. Категорично ще съобщи през днешния ден на Зеленски, че България няма да бъде безучастна в тази покруса. Това е все едно по времето на Априлското въстание никой да не ни беше защитил и да чака единствено спора да свърши. Това не е позиция “, безапелационен е Петков.

Според него прекъсването не съветския газ не е изненада.

„ Това, че Русия се пробва да ни извие ръцете, не е добре плануваната тактика от тяхна страна, ние няма да плащаме в рубли и това е единно европейско решение “

Петков дефинира острите реплики на Румен Радев от през вчерашния ден като недоумение.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР