Премиерът Кирил Петков обяви, че отива на разпит в прокуратурата

...
Премиерът Кирил Петков обяви, че отива на разпит в прокуратурата
Коментари Харесай

Кирил Петков отива в прокуратурата с 19 имена

Премиерът Кирил Петков разгласи, че отива на разпит в прокуратурата във връзка призовката, отправена му от основния прокурор Иван Гешев с настояването да даде лист на " съмнителните " лица, за които има данни за злоупотреби. В понеделник той разгласи, че е бил извикан дружно с шефката на кабинета си Лена Бориславова да дадат показания. Днес го дефинира като непотребен пиар.

„ Съжалявам, че прокуратурата има потребност изпълнителната власт да носи спомагателна информация и желае доказателства. Тук съм да предам всичко, което е в моите ръце. Тези хора не са от през днешния ден или от през вчерашния ден. В момента са 19 индивида - крайният лист, който съм донесъл. Една прокуратура би трябвало сама да си напише домашното и да се сезира. Ако има потребност от помощ - тук съм. Разпитът е непотребен пиар”, съобщи той.

Петков се насочи към прокуратурата откакто раздаде дипломите на випускниците от Медицинския университет в София. Вместо лекция обаче той им изнесе самобитен урок по житие.

" Тази заран взех решение да не ви чета речта си, а да ви кажа една лекция от мой професор. Ще имате избори. Първият вид - каквото и да извършите, все ще е добре. Вторият вид - да избирате сред положително и неприятно - и това е елементарно - избирате положителното. Третият вид - да избирате сред две несгоди. Ако управлявате трен и има човек на релсите, в случай че минете през него - газите, в случай че завиете, умират двама - какъв брой бихте избрали - един избавен или двама?

Вдигнете ръце! А бихте ли бутнали човек от моста, с цел да загубите един човек, а не двама?! Трябва да се поставите на мястото на всеки - ватмана, индивида на релсите, на моста. Така и вие - какво става, в случай че съм пациента, който чака помощ, в случай че съм индивида в интензивното?

Аз също бях изправен пред тежък избор. Боян Петров беше липсващ. Казаха ми, че петте индивида, които го търсят, могат да умрат. И аз трябваше да реша: да го търсим или да се върнат. Тогава си спомних тези три разновидността... За мой шанс времето се оправи. И летяхме като видяхме, че го няма. Но в живота няма втори късмет. С тази голяма отговорност, само че и уверен, че сте тъкмо тези хора, които могат да се оправят! ", сподели той пред новото потомство лекари.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР