Премиерът Кирил Петков обвини депутатите от ГЕРБ, ДПС, ИТН и

...
Премиерът Кирил Петков обвини депутатите от ГЕРБ, ДПС, ИТН и
Коментари Харесай

Петков бесен на новото мнозинство: Рискува 2,6 милиарда лева от ЕС

Премиерът Кирил Петков упрекна депутатите от ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и " Възраждане " за проваления кворум и поради това - неприемането на Закона за ръководство на европейските средства. " С този акт през днешния ден те рискуваха 2,6 милиарда лв. - първите средства по Плана за възобновяване и резистентност ", размаха пръст министър-председателят при започване на държавното съвещание и преди да отпътува за Брюксел за среща с водачите на Европейски Съюз и Балканите по тематиката за РСМ.

Срокът за приемането на въпросния закон, уточни Петков, е 30 юни.

" Всеки народен представител, неприсъствал през днешния ден, е част от риска да загубим тези пари ", предизвести министър председателят.

И означи, че по едно и също време с това е провалено и четенето на измененията в Закона за висшето обучение, което пък спъвало взаимното образование сред другите университет.

" Въпреки че беше свален Никола Минчев и знаем по какъв начин цяла България реагира на това безпринципно събаряне, новото болшинство не можа да направи даже предложение за нов ръководител на Народно събрание. Това ли са кардиналните ходове, което то заема? Как ще обяснят тези партии на гласоподавателите си, че още от първия ден дружно подлагат на риск милиарди левове ", пита риторично Петков.

По думите му тази посока на развиване за България ужасява членовете на кабинета.
ТЕМА преди 1 час 2235 преди 2 часа 693 преди 2 часа 3644
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР