Премиерът Кирил Петков категорично отхвърли обвиненията, че е взел еднолично

...
Премиерът Кирил Петков категорично отхвърли обвиненията, че е взел еднолично
Коментари Харесай

Кирил Петков: Имаме 3 доклада на ДАНС за руските шпиони

Премиерът Кирил Петков изрично отхвърли обвиняванията, че е взел еднолично решението за изгонването на съветските дипломати. " Има 3 отчета на ДАНС, на които се взеха тези решения. Има междуведомствен отчет от Министерство на външните работи и има решение от съвета по сигурност ", това посочи той в коридорите на Народното събрание преди да влезе за чуване от депутатите.

И изброи кои участват на съвета - министрите на вътрешните работи и защитата, на външните работи, зам.-министърът на финансите, министърът на електронното ръководство. Освен тях са били началникът на защитата, основният секретар на Министерство на вътрешните работи, ръководителите на ДАНС и Държавна организация разузнаване, шефът на военното разузнаване, началникът на НСО, секретарят на съвета по сигурност и представител на президентската институция.

Решението е от 9 юни 2022 година Петков съобщи, че ще показа хронологията пред депутатите. " Решението, което се случи във вчерашния ден, не е мое решение. То е въз основата на този съвет и 3 отчета от ДАНС ", настоя министър председателят в оставка. И означи, че това действително са всички институции в България, които дават отговор за сигурността, а Министерство на външните работи дава отговор за това. По думите му имало недоумение по какъв начин се е случило това. Докладите почнали " от май- юни, има обособени информации още през март ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР