Премиерът Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков дадоха извънреден

...
Премиерът Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков дадоха извънреден
Коментари Харесай

Кирил Петков и Бойко Рашков с извънреден брифинг, обвиниха прокуратурата в саботаж

Премиерът Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков дадоха ексклузивен брифинг в Министерския съвет след събитията към задържането на Бойко Борисов и дейностите на прокуратурата.

„ Изправени сме пред безспорен бойкот на прокуратурата под управлението на Иван Гешев. Прикриват се данни за закононарушения, прикриват се документи, единствено и единствено да не се извърши следствие по закон. Спъва се, всеки който да работи против корупцията. Независима прокуратура няма, тя е като юрист, когато стане въпрос за хора упрекнати в корупция”, сподели Петков.

Вътрешният министър пък упрекна прокуратурата в неистина по няколко посоки по отношение на акцията при арестите и последващите дейности. По думите на Рашков това било началото на досъдебното произвеждане и не е имало време да се другар доказателства, тъй като занапред започвали да събират данни.

Рашков сподели, че имали сведения за изнудване, в това число и подписани показания от Васил Божков. Той отхвърли и изказванията, че Министерство на вътрешните работи не са внесли искане за покачване на обвинявания по отношение на Борисов, Горанов и Арнаудова, като той сподели документите дадени на прокуратурата.

„ Все по-често ни се постанова да действаме по необходимост, тъй като прокуратурата спъва десетки производства, а материалите пътуват неизвестно къде”, сподели Рашков. Той даде образец с Автомагистрала „ Хемус” и следствието от октомври.

Според Рашков прокуратурата си затваря очите, че Васил Божков е бил под натиска на Горанов, Борисов и Арнаудова, като акцентират довода, че има 19 обвинявания против него.

Петков сподели, че европейската прокуратура, в която той има повече доверие също проверява този проблем, като се чака и тя да вземе мнение по нея.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР