Премиерът Кирил Петков е занесъл в прокуратурата папка с 19

...
Премиерът Кирил Петков е занесъл в прокуратурата папка с 19
Коментари Харесай

Петков: Написах домашното на прокуратурата и им го донесох на крака

Премиерът Кирил Петков е занесъл в прокуратурата директория с 19 имена на хора, за които от дълго време се приказва, че са забъркани в закононарушения. Това съобщи самият той след разпита си.

Министър-председателят беше привикан откакто попитал основния прокурор Иван Гешев за какво не се работи против избрани хора. Шефът на държавното обвиняване бе разчел този въпрос като знак, че Петков има данни за осъществени закононарушения. Като съзнателен жител Гешев алармирал прокурор, който пък изпрати призовка на министър-председателя.

След разпита Петков сподели, че е донесъл събрана от екипа му обществена информация. Той добави, че това са имена, които " в никакъв случай не сме чули от прокуратурата ".

" Една прокуратурата би трябвало да може сама да направи това домашно и сама да се самосезира по обществени данни. Ако имат потребност от помощ, ето, тук съм. Сега се надявам те да създадат всичките дейности, откакто министър-председателят им го носи на крайници ", съобщи Петков.

Като част от листата министър председателят загатна Младен Михалев-Маджо, търсения от години Христофор Аманатидис-Таки, както и някогашния следовател Петьо Петров, прочут с прякора Еврото. През предходната година предприемачът Илия Златанов разгласи, че Петров го е изнудвал, с цел да му отнеме асансьорни фабрики и десетки килограми злато със съдействието на висши прокурори. Бе формирана инспекция, от която не последва нищо. Имената на Михалев и Аманатидис са споменавани неведнъж през годините. Първият живее от дълго време в чужбина, за втория се допуска същото, макар че се води търсен по съмнения за наркотрафик.

Очаквайте детайлности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР