Премиерът Кирил Петков е поискал от президента Румен Радев да

...
Премиерът Кирил Петков е поискал от президента Румен Радев да
Коментари Харесай

Кирил Петков поиска Радев да свика КСНС за Северна Македония

Премиерът Кирил Петков е изискал от президента Румен Радев да свика още веднъж Консултативен съвет за национална сигурност, на който да бъдат разисквани договарянията сред България и Северна Македония. 

Предложението на Петков идва пет месеца след последното заседание на КСНС по тази тематика и след серия от спорни сигнали сред Министерски съвет, Министерството на външните работи, президентството и част от съдружните сътрудници в ръководството във връзка решението дали България да вдигне ветото върху началото на процеса по присъединение на Скопие в Европейски Съюз. 

" На КСНС да вземат участие всички партии, всички служби и президентската институция. Външно министерство да внесе отчет за положението на договарянията сред България и Северна Македония. Този отчет ще бъде разискван и на постоянния съдружен съвет идната седмица ", се споделя в апела на Петков, публикуван от държавната пресслужба. 

Той показва, че държавното управление няма да вземе решение на база на " външен напън " и прикани за " цялостно съгласие " сред сътрудниците, което да бъде разисквано в Консултативния съвет и да бъде подложено на гласоподаване от Народното събрание. 

" Единствено Народното събрание има финалния законен мандат по тематиката Северна Македония и това би трябвало да е безусловно ясно за цялото българското общество и за външните ни сътрудници ", споделя още той.

 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР