Премиерът Кирил Петков е поискал да види какви са възможностите

...
Премиерът Кирил Петков е поискал да види какви са възможностите
Коментари Харесай

Събев: Работим за самолетна връзка София-Скопие и животоспасяващи хеликоптери |

Премиерът Кирил Петков е изискал да види какви са опциите да пуснем самолетна линия София-Скопие, което ще е демонстрация на благосклонност. Поканен съм и ще участвам дружно с него в Северна Македония, обяви транспортният министър Николай Събев по време на чуване на първото съвещание на транспортната комисия в Народното събрание. 

" Ще преговаряме с сътрудниците от Северна Македония, тъй че да имаме елементарен, бърз за прекосяване преход. Преговаряме с съответни самолетни компании ", добави той. 

Транспортното министерство работи и по план за обезпечаване на незабавна въздушна здравна помощ посредством профилирани хеликоптери: 

" В момента работим по плана " HEMS " за животоспасяващи хеликоптери, които да бъдат ситуирани на верните места. Да имат 15 минути до реакция за избавление на човек. Това е наш план, по който с наслада работим ", заяви Събев.

По думите му обстановката с осъществяването на бюджета на БДЖ е " отчайваща ":

" Не виждам реализация на парите, заложени в проекта за развиване на БДЖ. Отговорът е, че те са съумели да усвоят 1 милиарда лева, като по-голямата част от тях са отишли в софийското метро. "

Събев съобщи още, че всяка нощ получава изключителни известия по отношение на катастрофи в БДЖ:

" Имаме проблем с работната ръка, имаме проблеми с локомотивите, които не са задоволително. Всеки ден имаме някакъв проблем с някой от вагоните, всеки ден нещо не работи. Това е стартовата точка. Ние сменихме хората, които би трябвало да вземат решения, тъй че да стартират промените. "

Министърът на превоза счита, че морската промишленост през последните години е била загърбена и решенията са се взимали на парче. " Виждаме в морските пристанища опция да се обезпечат по-добри условия, при които да имаме това привличане на товари, които да обезпечат стопански напредък в региона ", съобщи той. 

Според Николай Събев работещата транспортна система е основна за положителния стандарт на живот:

" Искаме да сме оптимално бързи, само че и всичко да се случва законно. Засега работата на транспортното министерство е на равнище одит и обзор. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР