Премиерът Кирил Петков е опитал да убеди депутат от Има

...
Премиерът Кирил Петков е опитал да убеди депутат от Има
Коментари Харесай

Кирил Петков се опитал да убеди депутат от ИТН да се отцепи от парламентарната група

Премиерът Кирил Петков е опитал да убеди народен представител от " ИТН " да се отдели от парламентарната група и да поддържа неговото държавно управление, заяви заместник-председателят на Народното събрание Ива Митева. Тя уточни и името на депутата, с който Петков е разговарял - това е Кирил Симеонов, член на бюджетната комисия.

Пред публицисти Симеонов описа, че поканата за среща е пристигнала персонално от премиера и се е провела нощес.

" Имахме къса среща, на която той не ми е предложил безусловно нищо, изцяло съм прям – нито постове, нито пари или всевъзможни такива работи, просто си поговорихме и ми сподели, че в случай че мога да си премисля позицията, с цел да не хвърляме страната в безпорядък и така нататък

Цялостно ми сподели, че нещата не може да не престават по този начин. Срещнахме се покрай БНР мисля, не знам коя тъкмо постройка беше, само че не, не в заведение, в някаква негова лаборатория, или нещо такова ".

Информацията за диалога на премиера Петков с депутата Симеонов в търсене на поддръжка за актуализацията на бюджета и законодателните оферти на " Продължаваме промяната " провокира остри реакции в Народното събрание.

Заместник-председателят на Народното събрание Ива Митева уточни:

" Снощи късно му се е обаждал министър председателят, с цел да го убеждава в посока да поддържа държавното управление и кабинета и да гласоподава за бюджета. Чухме премиера още оня ден да приказва за 12 депутати, очевидно той сега ги търси. Ако това е моралът, за който той приказва, в случай че това е битката с корупцията, приветствам го. Това, което виждам като закон, импортиран през вчерашния ден – показно по какъв начин закони не се пишат. "

Политическа партия разгласи, че в Народно събрание е импортиран план на Закон за противопоставяне на корупцията
По думите на Ива Митева към този момент няма информация дали са провеждани срещи и диалози с други народни представители от " ИТН ".

Председателят на парламентарната група Тошко Йорданов обаче, твърди, че Петков е приказвал с минимум четирима техни депутати.

Йорданов упрекна премиера Кирил Петков, че се е опитал през измененията в закона за КПКОНПИ " да направи паралелна прокуратура и да сложи отпред втори Гешев ".

Йорданов описа по какъв начин е минало разискването на съдружния съвет и цитира думи на Кирил Петков.

" Каза… нямам доверие на ДАНС, нямам доверие на службите, шефовете на ДАНС и на службите не са мои, а са на президента, и на мен ми би трябвало проверяващ орган и паралелна прокуратура. Тогава аз му споделих, че е това е доста кофти, тъй като разликата сред нас и ГЕРБ ще е никаква. "

А депутатът от ГЕРБ Деница Сачева направи коментар:

" Ние смятахме, че омразата към ГЕРБ е това, което споява тази коалиция, а се оказа, че в действителност те се ненавиждат между тях и то извънредно доста, тъй че за нас остава учудването за това по какъв начин една коалиция, която твърдеше, че има нулева приемливост към корупцията, няколко месеца по-късно се разпадна с взаимни обвинявания в корупция ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР