Премиерът Кирил Петков е декларирал при встъпването си във властта

...
Премиерът Кирил Петков е декларирал при встъпването си във властта
Коментари Харесай

Премиерът Кирил Петков декларира Лексус, Мини Купър и сладкарницата на Линда

Премиерът Кирил Петков е заявил при встъпването си във властта в края на предходната година два релативно дребни банкови влога, един апартамент от 83 квадрата в столицата, на който обаче не е притежател, и два фамилни автомобила – " Лексус " и " Мини Купър ". Той обаче е напълно притежател на сладкарницата на брачната половинка си Линда, а има и дялове в две компании – „ Скиноа “ ООД и „ Верита “ ООД. Това демонстрират оповестените доскоро от КПКОНПИ имуществени заявления на лицата заемащи обществени длъжности.

Кирил Петков има два доларови влога – единият е с 50 хиляди, а другият – със 70 хиляди $. Има и банков депозит с 20 хиляди лв. в него. Не е давал заеми, нито употребява заем.
свързани новини95474на 11.02.2022
През 2020 година министър председателят – тогава бизнесмен, е приел да живее в апартамент от 83 квадрата в столицата, който обаче не е негова благосъстоятелност, написа в декларацията. Не е ясно чия е.

Но двата фамилни автомобила – " Лексус " и " Мини Купър ", са обща съпружеска благосъстоятелност с Линда Петкова.

Кирил Петков се оказва и напълно притежател на „ Сладкарницата на Линда “ – малко заведение на столичната улица „ Сан Стефано “, което се управлява от брачната половинка му.

При встъпването му в служба той е имал дялове в две компании – „ Скиноа “ ООД и „ Верита “ ООД. Първата е компания, която се занимава със програмен продукт, маркетинг и други действия, записана в квартал „ Бъкстон “ в столицата. Според Търговския указател обаче още на 14 май м.г., когато стана длъжностен финансов министър, той е трансферирал каузи си от 6700 лева в учредителния капитал на компанията на един от съдружниците си Мартин Драгулев. Кирил Петков е загатнал това присъединяване, тъй като имуществената декларация се отнася за цялата 2021 година

Няколко дни по-рано е направил същото и с каузи си във компанията „ Верита “ ООД, където част от съдружниците му съответстват с тези от другата компания.

Освен това през 2021 година Кирил Петков е бил член на съвета на шефовете и изпълнителен шеф на „ Провиотик “ АД, шеф на „ Майкъл Кирил “ ООД, и член на управленията на неправителствени организации – съдружие „ Да запазим Корал “ и на Фондация " Център за стопански тактики и конкурентоспособност ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР