Премиерът Кирил Петков даде интервю пред за своята евроатлантичност, про-руските

...
Премиерът Кирил Петков даде интервю пред за своята евроатлантичност, про-руските
Коментари Харесай

Кирил Петков пред „Гардиън“ за Украйна: Страхувам се, че част от нашия износ на помощ през Полша ще бъде рязко намален

Премиерът Кирил Петков даде изявление пред за своята евроатлантичност, про-руските сили, които са го свалили от власт и президентът Румен Радев, както военната помощ за Украйна.

" Страхувам се, че България ще стане доста по-плаха, мека страна във връзка с реториката против войната и че част от нашия експорт за Полша ще бъде внезапно понижен ", сподели той.

Думите му разсъниха неразбиране, защото след дълги диспути има решение на Народното събрание, съгласно което страната ни не дава военна помощ, а единствено ремонтира.

След отдръпването му от власт, Петков се притеснява и че мощната позиция на Европейска комисия и Европейския съвет също ще премине в извъртане вместо мощен глас против Русия. Според Кирил Петков корупционни и про-руски сили са свалили държавното управление му, до момента в който той се борел България „ да остане на вярната страната на историята “.

Петков се хвали, че със мощната си анти-руска позиция е изненадал всички в Европейски Съюз. Служебно държавно управление на Радев можело и да подписа нов контракт за газ с „ Газпром “ – още нещо, което той не желае.

„ Русия доста желае да смъкна това държавно управление, с цел да покаже, че който не играе с тях, ще падне “, упорства още Петков – без да се загатва, че е в коалиция с про-руската Българска социалистическа партия, а в политиката влезе като длъжностен министър от същия президент, който вини за връзки с Русия.

Петков описа ѝ, че елементарно е взел решение да не разрешава на съветския външен министър Сергей Лавров да прелети над страната ни. „ Взех решение, че той няма да лети. Толкова беше просто “, сподели той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР