Премиерът Кирил Петков бе лаконичен тази вечер след привикването си

...
Премиерът Кирил Петков бе лаконичен тази вечер след привикването си
Коментари Харесай

Кирил Петков вярва, че БСП утре може да размисли

Премиерът Кирил Петков бе сбит довечера след привикването си в Народното събрание. Той бе къс пред чакащите го публицисти, като първият му коментар бе за оповестената позиция на Българска социалистическа партия, че няма да договаря за държавно управление, в случай че самият той е министър-председател.

" Знаете ли за тези решения постоянно утрото е по-мъдро от вечерта ", сподели Петков.

Той не отговори на повече журналистически въпроси по тематиката. По отношение на 3-часовото чуване на премиера в оставка и службите на изключително съвещание на Народното събрание по съветския проблем Петков съобщи, че това, което се случило през днешния ден по време на чуването е, че участваха всички служби. Това е един дълъг развой, почнал през март месец. Две неща излязоха от чуването - това е дълъг развой и сега ние не сме в естествена обстановка, изясни Петков.

По думите му другото, което станало ясно е, че в съветското посолство продължава да има над 40 чиновници, което е огромна численост спрямо доста от европейските страни. " Много ясно беше докладвано, че аз като министър-председател съм оглавявал Съвета за сигурност, само че обособените отчети на ДАНС и на Министерство на външните работи има оперативно съвещание, където е входирано ", разясни Кирил Петков.

Той дефинира още случая с отзоваването на 70-те съветски дипломати като опит за политически маневри, само че след днешното чуване всички служби удостоверили едно и също.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР