Премиерът Кириакос Мицотакис трябва да настоява за разрешаване на въпросите

...
Премиерът Кириакос Мицотакис трябва да настоява за разрешаване на въпросите
Коментари Харесай

Моментът за оказване на натиск над Турция не бе използван

Премиерът Кириакос Мицотакис би трябвало да упорства за разрешаване на въпросите с континенталния шелф и изключителната икономическа зона с Турция посредством интернационалния съд в Хага, съобщи в понеделник вечерта водачът на СИРИЗА Алексис Ципрас, представен от атинския вестник Kathimerini.

В изявление за Star Channel същия ден, когато водачите на Гърция и Турция се срещнаха в коридорите на срещата на върха на НАТО, Ципрас упрекна Мицотакис, че не се пробва да „ се възползва от инерцията, когато Турция е сложена „ натясно “ сред икономическите проблеми във вътрешното развиване и смяната в управлението на Съединени американски щати ", съобщи Новини.бг.

Основният опозиционен водач съобщи, че е имал " ниски упования за срещата, макар че това е първата им частна среща " сред гръцкия министър председател и турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Запитан какво би направил той в тази обстановка, той отговори: „ По създание не бих избегнал да отнесем огромните проблеми и вероятността да разгадаем нашите разлики по отношение на континенталния шелф и изключителната икономическа зона (в съда) в Хага, въз основа на интернационалното право и с ясно сложени червени линии – Лозанският контракт и фактът, че никой не може да приказва за сиви зони. "

Той добави, че „ единственото нещо, което господин Мицотакис би могъл да получи, съгласно мен, е летен мораториум, с цел да се избегне повтаряне на предишното лято, когато (Турция) в последна сметка организираше проучвания на шест благи от нашите острови “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР