Премиерът инспектира новия храм в Габрово Св. Св. Онуфрий, Дамаскин

...
Премиерът инспектира новия храм в Габрово Св. Св. Онуфрий, Дамаскин
Коментари Харесай

Борисов: Навремето един виц не можехме да кажем срещу властта, смазваха ни

 Премиерът инспектира новия храм в Габрово " Св. Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских “, излиза наяве от видео в профила му в обществената мрежа Facebook.

Министър-председателят бе посрещнат от свещеника в новоизградения храм. В празничния за християните неделен ден съблюдава традицията на влизане в църквата да се прекръсти.

" Тази черква е нова и не сме откривали храм от повече от 100 години ", сподели свещеникът.

Премиерът напомни, че предходната седмица е бил в нов храм в Ловеч, а преди този момент и в новите здания на манастир край Кърджали. Свещениците му благодариха за поддръжката и регистрираха, че е един от дребното ръководещи, които не не помнят църквата.

" Вярата и учението са значими, с цел да бъдем по-добри и човечни. Затова и на мюсюлманите оказваме помощ и мислим еднообразно за всички жители ", сподели Борисов.

След това министър председателят посети и язовир " Хр. Смирненски ", който зарежда града. Вицепремиерът разгласи, че той е цялостен и няма заплаха от безводие. Борисов изясни, че би трябвало да бъде обезпечено и финансиране за решение на водните проблеми и на Севлиево и близките села. До момента са били отпуснати 10 млн. лева, с които отчасти е обезпечена вода за Севлиево, само че и тя не е задоволителна. Затова са подготвени нови три плана за града и по-малки обитаеми места, които дефинитивно ще решат рецесията. Те са на обща стойност 14 млн. лева регистрира. С тях е и кметът на Габрово Таня Христова.

" Има доста села, в които не се разходва рационално водата и би трябвало хората да свикнат, че към този момент не вали като едно време ", съобщи Борисов.

" Недоволни постоянно ще има и щом могат да си показват недоволството, значи има народна власт. А родителите им на сегашните недоволни едно време ни смазваха и даже един анекдот не можехме да кажем против властта. Сега са на площада и си споделят когато, където и каквото желаят ", сподели още Борисов.

Кметът на Габрово съобщи, че чакат се неспокойствие и достигането на автомагистрала " Хемус " до града, тъй като ще се съживи стопанската система. напомни, че в града и района има доста ниска безработица и куп работещи производства.

Борисов пък подсети, че " къртиците ", които са копали метрото в София, ще копаят и тунелите в региона на Габрово, а по-късно доста му се желае да се стартира и градежа на тунел на Петрохан.

Премиерът напомни също, че кметовете би трябвало да оказват надзор за предварителна защита на коронавирусната зараза, защото броят на инфектираните пораства и не трябва да трансферира избрани стойности, над които здравната система ще се задъхва. " Затова и увеличихме парите на обществените служащи и оказваме помощ и на бизнеса в тази рецесия ", напомни Борисов.

" 460 млн. лева повече сме заделили за опазване на здравето в новия бюджет, с цел да издържи системата, защото не желаеме да затваряме нишо и да пазим психическото здраве на хората. Виждате по какъв начин затвориха Мадрид, а нас даже през разум не ни минава сходно нещо. Искаме да се работи и да преминем през този смут, без хората да се тормозят ", отсече Борисов.

" Еднакви права имат и хората в селата и в града. До сряда с Нанков да дадете готовите планове. За да може да се употребява времето, до момента в който се съберат водите да е изработен водопровода ", добави министър председателят във връзка воднага рецесия в района.

Премиерът добави, че сутринта се е чул с Янка Такева във връзка последното нарастване на учителските заплати.

" Гледахте ли дебата в щатите, какъв брой беше политически и с какви прилагателни се замерят?! След този спор се успокоих, че е обикновено и у нас да се наскърбяват по този начин. При всеки спор, първо се сбиват, умират хора, и след това отиват да вземат решение проблемите.

Тук сме добре, само че би трябвало да мислим за здравето на хората. Затова ние не затваряме нищо, по тази причина има 460 млн. повече в бюджета за здраве. Въпреки, че ние сме декларирали, че няма да затваряме, хората се тормозят, тъй като виждат както става на запад. Затова е значимо всеки ден да се изяснява какво вършим и да преминем през този смут ", добави още министър председателят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР