Премиерът инспектира маневрите на армейския полигон “Ново селоНашите бойци с

...
Премиерът инспектира маневрите на армейския полигон “Ново селоНашите бойци с
Коментари Харесай

Борисов посъветва Заев да си мери приказките

Премиерът инспектира маневрите на армейския полигон “Ново село ”


Нашите бойци с отлични оценки от сътрудниците


“Оставям всеки да си мери приказките, то си е за негова сметка. Ако го е споделил с предумисъл или непремислено, отново е за негова сметка. Защото когато пристигна до Европейски Съюз и ние също би трябвало да дадем нашето единодушие, ще си спомним за тези неща. Съветът ми към всички е да бъдат по-обрани ”. Това съобщи през вчерашния ден министър председателят Бойко Борисов на армейския полигон “Ново село ” във връзка изявление на македонския му сътрудник Зоран Заев, че Илинденско- Преображенското въстание е македонско.
 Българското присъединяване бе показано от военни и бойна техника от механизираната бригада в Стара Загора. Българското присъединяване бе показано от военни и бойна техника от механизираната бригада в Стара Загора.
Борисов бе на полигона, с цел да участва на закриването на многонационалните маневри “Платинен лъв ” 2018. Премиерът прикани осъществяването на трите плана за превъоръжаване на войската да стане по допустимо най-прозрачния, обществен метод. В същото време той сложи условие към специалистите, които работят по плановете, да бъде регистрирана съвместимостта на новата бойна техника с тази на партньорските армии.

“Така или другояче, ще отидат 3-4 милиарда лв. и нагоре, само че да вземем това, което ще е най-ефикасно, на ниска цена и съвместимо. Затова – да се чуе и мнението на самите офицери ”, сподели Борисов. Той добави, че е натоварил началника на защитата

ген. Андрей Боцев да се работи оптимално бързо по плановете, с цел да може да се добие техника, съответстваща на отличните качества на българските военнослужещи. “Тези качества бяха потвърдени и от присъединяване им в това огромно, многонационално обучение, както и във всички останали учения до момента. ”, акцентира министър-председателят.

Бойко Борисов дойде с хеликоптер на “Ново село ”, за формалната гала по закриването на учението, в което се включиха военни формирования от България, силите на Съединени американски щати в Европа, Албания, Грузия, Молдова, Румъния, Сърбия и Черна гора. На командирите на формированията той връчи документи, издадени от управлението на учението, за професионализма им.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР