Премиерът и министърът на вътрешните работи осъдиха марша поради опасения,

...
Премиерът и министърът на вътрешните работи осъдиха марша поради опасения,
Коментари Харесай

Пропалестинският марш в Деня на примирието все още не е достигнал прага за забрана, казва шефът на полицейската служба

Премиерът и министърът на вътрешните работи осъдиха марша заради опасения, че някои протестиращи може да провокират проблеми в Лондон и да опорочат монументи като Кенотаф.

Сър Марк сподели: „ Ако през идващите няколко дни интелектът се развие още повече и стигнем до толкоз висок предел – това се прави единствено един път на десетилетие – когато би трябвало да кажем на дома секретар, би трябвало да забраним детайла на марша, тогава, несъмнено, ще го създадем.

„ Но това е последна мярка, до която не сме стигнали. “

Комисарят на Met сподели, че силата е сега работи с уредниците на митинга, до момента в който завършват проектите си, а полицията търси какви „ спомагателни условия “ може да са нужни.

Риши Сунак осъди проекта за шествието в събота – когато мнозина стопират в 11 сутринта, с цел да си спомнят хората които са починали във войни – като „ провокативни и неуважителни “.

Министърът на вътрешните работи Суела Брейвърман назова „ изцяло недопустимо да се оскверни Денят на примирието с марш на омразата през Лондон “.

всеки, който се пробва да вандализират Кенотафа " би трябвало да бъдат сложени в затворническа килия по-бързо, в сравнение с краката им могат да допрян земята ".

Изображение: Полицейски чиновници охраняват Кенотафа по време на пропалестински митинг предишния месец

Организаторите споделиха, че митингът ще бъде „ много надалеч “ от паметника, вместо това да отиде от Хайд парк до посолството на Съединени американски щати, и че няма да стартира преди мълчанието в 11 часа.

Сър Марк сподели, че законно няма „ механизъм за възбрана събиране, неподвижен митинг " - само че че " в случай че има марш против митинга... този екстремален марш може да бъде неразрешен ". само че сподели, че броят на арестите по време на предходни митинги е бил относително дребен поради десетките хиляди, които са участвали.

Организаторът на марша през вчерашния ден настоя, че той ще се организира, макар че различен старши пълководец на Met ги прикани да анулират заради възходящ „ риск от принуждение и вълнения, свързани с разколнически групи “.

Палестинската акция за взаимност съобщи, че ще продължи да работи с полицията, с цел да подсигурява публичната сигурност.

Не са планувани демонстрации за Възпоменанието Неделя, когато ветерани парадират около Кенотафа и политици и кралски особи поставят венци.

Прочетете повече:
Можете ли да възбраните митинг - и ще продължи ли пропалестинският марш?

Хиляди стачкуваха през последните седмици поради гибелта на палестинци във войната Израел-Хамас, с 11 ареста по време на четвъртата седмица на митинги предходната събота, когато беше позволена заповед за разпространяване.

Петима души също бяха задържани на пропалестински митинг на гара Кингс Крос в Лондон в петък.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР