Премиерът и кандидат за депутат на ГЕРБ Бойко Борисов не

...
Премиерът и кандидат за депутат на ГЕРБ Бойко Борисов не
Коментари Харесай

Без санкции за Борисов за агитация с джипа

Премиерът и претендент за народен представител на ГЕРБ Бойко Борисов не е глобен за обиколките с превоз на Националната работа за защита (НСО) по време на акцията, защото по закон джипът не е държавен превоз, а част от защитата на министър-председателя. Това се схваща от протокол от съвещанието на Централната изборна комисия (ЦИК) по тъжба на Българска социалистическа партия, написа Дневник.

Социалистите желаеха Борисов да бъде санкциониран, защото в акцията обикаля из страната, употребявайки държавен запас, в това число и автомобил на НСО. Санкциите за пропаганда с обществен запас са от 3 до 15 хиляди лева

Избирателната комисия обаче остави жалбата без решение, а съдружие "Боец " апелира позицията пред Върховния административен съд.

"За да кажем обаче, че има държавен запас, би трябвало да се обърнем към Закона за националната работа за защита. По силата на член 15 от същия закон, който е отворен пред мен, защитата по закона включва: персонална защита, защита на обекти, защита на мероприятия и профилиран превоз. А във връзка с лицата, които се употребяват от всички типове защита, в член 20, алинея 1 се споделя: "На президента, ръководителя на Народното събрание и министър-председателя в страна се обезпечават всичките типове защита. " Аз не виждам за какъв държавен превоз става въпрос и във връзка с член 182, алинея 3, в случай че по силата на Закона за националната работа за защита на министър-председателя наложително се обезпечава длъжностен превоз с оглед обезпечаване защитата на неговата персона ", изяснява Андреев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР