Премиерът Гълъб Донев опроверга Христо Грозев, който заяви пред БГ

...
Премиерът Гълъб Донев опроверга Христо Грозев, който заяви пред БГ
Коментари Харесай

Гълъб Донев опроверга Христо Грозев: Българската държава е в непрестанен контакт с журналиста

Премиерът Гълъб Донев опроверга Христо Грозев, който съобщи пред БГ малките екрани, че българската страна не е реагирала на известията от съветското вътрешно министерство за неговото търсене.

 

Българската страна, посредством със своите институции, е в непрекъснат контакт с журналиста Христо Грозев, доста преди информацията за неговото търсене от Руската федерация да се трансформира в гореща новинарска тематика, заяви служебният министър председател Гълъб Донев при започване на днешното държавно съвещание.

 

В свое изявление в сряда самият Грозев уточни, че е признателен на четирите български партии, които се свързали с него, и добави, че от българското държавно управление не са създали подобен опит.
 
" Работим в медийна среда, която не основава услужливо прелъстителен облик на служебното държавно управление. Причината е единствено една - зачитаме правилата на журналистическата специалност, която е призвана да е коректив на всяка власт ", сподели Донев.

 

”Действията за оказване на подпомагане от страна на българското държавно управление не са реакция на напън, както настояват някои. Както знаете, след час посланикът на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова е извикана в Министерство на външните работи за пояснение по случая ", добави Донев.

" Отбелязвам, че България не е била осведомена по формален път от съветската страна за повдигнатите против господин Христо Грозев обвинявания ", акцентира той.
 
" За нас този акт е недопустим, той съставлява посягане  срещу свободата на словото и опит за заплашване на български жител. Затова държавното управление посредством Министерство на външните работи ще изрази формален митинг против оповестяването за търсене на българския жител Христо Грозев и ще упорства за цялостна информация по отношение на основанията за това решение ", сподели той

“Добре е също по този начин да не забравяме, че в полза на сигурността на господин Грозев е дейностите за неговата отбрана от възможна опасност, да не се дават декларативно в новинарските излъчвания ", предизвести Гълъб Донев.

 

 Министерският съвет организира постоянно съвещание.

 

Служебните министри ще одобряват национална карта на дълготрайните потребности от здравни услуги.

 

Предстои кабинетът да утвърди и в допълнение съглашение сред МО на България и МО на Украйна.

 

В началото на последното държавно съвещание за годината министър председателят благодари на всички министри за свършената дотук работа. Той означи, че кабинетът зачита правилата на журналистическата специалност, призвана „ да е коректив на всяка власт “.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР