Премиерът е бил сериозно подведен от предоставени му анализи. Това

...
Премиерът е бил сериозно подведен от предоставени му анализи. Това
Коментари Харесай

Стоян Мавродиев за поисканата му оставка: Премиерът е бил сериозно подведен

Премиерът е бил съществено измамен от предоставени му разбори. Това разгласи в „ Лице в лице “ изпълнителният шеф на Българската банка за развиване Стоян Мавродиев във връзка на поисканата му оставка от министър-председателя Бойко Борисов. Той добави, че група медии популяризират подправени вести по негов адрес.

„ Банката не е направила нищо неправилно, нито екипът на банката е направил нещо неправилно. Това е много незаслужено към целия екип – да живее с чувството за нещо неправилно, макар че тези хора работят непрекъснато в последния месец “, сподели Мавродиев.
Премиерът разпореди да бъде освободен бордът на шефовете на ББР Там тече скандал поради отпуснала креди от над 70 млн. лв. на компания, която се занимава с колекторска активност
Оставката му беше поискана поради провиснал от ББР заем от над 70 млн. лева на компания, обвързвана с колекторска активност

По думите му въпросната договорка е с компанията „ Свети Георги Груп “, а по отпущането им се работи доста преди рецесията, най-малко шест месеца. Той отхвърли изказванията, че въпросният заем ще бъде финансиран от средства, планувани за икономическите последствия от COVID-19.

„ За тази договорка ми се обадиха голям брой сътрудници, изпълнителни шефове на банки. Те са мощно сюрпризирани и учудени, че ние поносим рецензия за сходна добра договорка, тъй като ние я спечелихме в конкуренция с други търговски банки, които се надпреварваха с нас “, съобщи шефът на ББР в оставка.
Свързана с колектори компания получила 75 млн. лева заем от ББР Опозицията изиска оставки, Дончев призна, че „ не звучи добре “
Той посочи, че на компанията се отпускат тези пари, с цел да купят портфейл с необслужвани и проблеми вземания от две банки – Пощенска банка и Общинска банка. „ Тази договорка е обезпечена с над 500 млн. лева активи, т.е. подправената теза, че това е негарантиран риск – е безусловно лъжлива, с цел да бъде атакувана банката и екипа “, съобщи Мавродиев.

Директорът на ББР в оставка добави, че обезпечението е най-вече с недвижими парцели. Добави, че банката е щяла да завоюва към 30 млн. лева от тази договорка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР