Премиерът Бойко Борисов заяви в понеделник, че ще се обсъдят

...
Премиерът Бойко Борисов заяви в понеделник, че ще се обсъдят
Коментари Харесай

След мълчалив протест Борисов готов малките населени места да си избират кмет

Премиерът Бойко Борисов съобщи в понеделник, че ще се обсъдят законови промени, които да разрешат на обитаемоте места до 100 индивида да могат да си избират кмет и да имат независими бюджети. Решението на Борисов пристигна часове откакто Националното съдружие на кметовете организира " безмълвен " митинг в Калофер тъкмо с такова главно искане.

“Две години чакаме да мине на второ четене и да влезе към този момент в действие закона, с който ще се обезпечи финансовата обезпеченост на дребните обитаеми места ", сподели пред медиите кметът на Калофер Румен Стоянов. Кметовете се заканиха, че, в случай че не ги чуят са подготвени след 10-15 дни да покажат недоволството си на връх “Шипка”.

Оказа се, че министър председателят Борисов е чул недоволството им, тъй като до момента в който инспектираше градежа на автомагистрала “Хемус” съобщи, че ще се обсъдят законодателните промени и се похвали, че даже персонално спомага и е уредил среща на " дребните кметове " с финансовия министър Кирил Ананиев.

“Днес приказвах с кмета на Калофер. Свързах го с Кирил Ананиев, в четвъртък в 10 часа ще се срещнат. Там, в случай че би трябвало ще се промени законът за финансирането, тъй като има по-големи кметове, които не отпускат на дребните обитаеми места парите. Ние ги преведем, те не им ги дават ", описа Борисов пред събралите се локални хора от с. Славяни по трасето на автомагистрала “Хемус”.

“Така че това ще го отрегулираме в закона. Защо да им назначаваме кмет, могат да си го избират хората”, сподели още Борисов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР