Премиерът Бойко Борисов заяви пред журналисти в Ню Йорк, че

...
Премиерът Бойко Борисов заяви пред журналисти в Ню Йорк, че
Коментари Харесай

Борисов очаква проблеми за страните в Европа, купуващи руски газ

Премиерът Бойко Борисов съобщи пред публицисти в Ню Йорк, че от думите на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп може да се направи извода, че „ които ще купуват съветски газ в Европа, ще имат проблеми “.

„ Единствено газовият хъб ще ни избави “, сподели министър председателят късно във вторник, разяснявайки речта на Тръмп пред Общото заседание на Организация на обединените нации, в която той разкритикува желанията на Германия да усили доставките на синьо гориво от Русия.
„ Които ще купуват съветски газ в Европа, ще имат проблеми. Тук към този момент идва въпросът, най-важният, за цената. Кой ще бъде по-евтиният газ? Затова предлагаме европейския газов хъб „ Балкан “, интерконектор с Гърция, който да може, в случай че цената е по-добра на американския полутечен газ, или от Египет, или от Израел, или откъдето и да било, несъмнено, да се търгува на газовия хъб. Ако съветският е по-евтин, надлежно слагаме да бизнесплоскост…  и съгласно мен единствено това може да ни избави - европейският газов хъб. Където да дадем опция на конкуренцията да дефинира цената и българската стопанска система и консуматори да имат опция да купят на най-ниската цена “, сподели Борисов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР