Премиерът Бойко Борисов заяви пред журналисти в Брюксел, че досега

...
Премиерът Бойко Борисов заяви пред журналисти в Брюксел, че досега
Коментари Харесай

Борисов: България е върнала около 3000 афганистанци, дошли незаконно у нас

Премиерът Бойко Борисов съобщи пред публицисти в Брюксел, че до момента страната ни е върнала със самолети назад близо 3000 афганистанци, пристигнали незаконно у нас, заяви Българска телеграфна агенция.

" Изказах терзание, че о громният миграционен напън сега върху България идва от гръцката граница " , добави той. За следващ път разгласих, че солидарността на България е опазването на външната граница на Европейски Съюз, уточни Борисов.
 БГНЕС/МС
" Не можем да приказваме за вторично систематизиране на мигранти , преди да сме решили въпроса с външните граници. Чухме паниките и проблемите на Испания, Италия и Франция ", добави той.

Премиерът уточни, че с цел да се оправи, всяка страна има потребността о т политическа воля, да влага в своята гранична сигурност. " Второ, което зависи от Европейски Съюз - съглашения с трети страни, откъдето потеглят миграционните процеси. Трето - в случай че е належащо, както за България се дадоха 160 млн. евро за техника и всичко останало, по този начин да се подкрепи и всяка страна, която изиска избрана сума ", означи Борисов.-->

Той посочи, че до момента нашата страна е изразходвала едвам половината от отпуснатата сума от Европейски Съюз за защита на границите.

По неговите думи, макар желанието на австрийското председателство на Съвета на Европейски Съюз , към този момент няма опция за прогрес в договарянията по смяна на разпоредбите от Дъблин . " Има три групи страни - едните, които споделят " изрично не желаеме мигранти " ; другите, които споделят - да, алегорично бихме взели, само че да се реши въпросът с външната граница; третите са залетите от мигранти като Германия, Швеция, Австрия и които желаят вторичното преразпределение ", разясни Борисов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР