Премиерът Бойко Борисов заяви по време на българо-германски икономически форум,

...
Премиерът Бойко Борисов заяви по време на българо-германски икономически форум,
Коментари Харесай

Борисов: Държавата трябва положи усилия да помага на бизнеса

Премиерът Бойко Борисов съобщи по време на българо-германски стопански конгрес, че страната би трябвало постави старания да оказва помощ на бизнеса, с цел да може фирмите да подвигат приходите. С общи старания, на първо и само място са приходите, съобщи министър председателят в отговор на въпрос на представител на немския бизнес, който попита за опцията за реформиране на трудовото ни право.

Премиерът сподели, че ще поддържа сходна концепция, като посочи, че това би трябвало да стане посредством диалози сред изпълнителната и законодателната управляващи и бизнеса. Борисов акцентира казуса с работната ръка в страната и уточни, че всички политици, в това число и той, носят грях за това, че страната е била рекламирана с квалифицираната и евтина работа ръка, като последното е изиграло неприятната смешка, тъй като служащите от разнообразни сфери са отишли в страни, където заплатите са по-високи.

Същевременно той означи, че има сфери - високите технологии, където хората към този момент взимат високо заплащане и българите, работещи в чужбина, към този момент се връщат в родината.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР