Премиерът Бойко Борисов заяви, че се съмнява, че Грипен са

...
Премиерът Бойко Борисов заяви, че се съмнява, че Грипен са
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Тези изтребители за какво ни трябват в момента?

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че се съмнява, че " Грипен " са най-хубавите изтребители. Той зададе и въпроса: " Тези изтребители защо ни трябват сега? " По думите му Българската войска се нуждае първо от сухопътна техника, тъй като такава е отбранителната ни теория.

 © Христо Касабов / Българска телеграфна агенция
Днес министър председателят съобщи и че откакто България е член на НАТО, и откакто НАТО приема Русия като главен воененен съперник в Европа, отбранителната ни теория е ориентирана против Русия. В същото време, по думите на Борисов, политиката на държавното управление би трябвало да бъде прагматична, с цел да има съветски туристи, да има интерконектор с Русия за европейския газов хъб и да се борим дружно против тероризма.
Бойко Борисов - министър-председател: В отчета военните са отразили това, което имаме като опасност, в случай че стане война, тъй като тогава България става цел, като член на НАТО, на всички това е ясно. В същото време би трябвало да работим политически, дипломатично, дори с Ципрас го обявихме, да работим следващата година по време на нашето председателство да паднат глобите и да падне напрежението сред Европа и Русия. Дали ще успеем? Това е една доста комплицирана, доста непостижима даже за нас задача, само че ще опитаме.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР