Премиерът Бойко Борисов заяви, че са стигнали до много важно

...
Премиерът Бойко Борисов заяви, че са стигнали до много важно
Коментари Харесай

Премиерът обяви: Започва масово тестване за коронавирус на... НА ЖИВО

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че са стигнали до доста значимо решение за бързите проби за ковид. "Д-р Симидчиев ми предложи един вид за бързите проби и го приехме ", съобщи министър председателят на ексклузивен брифинг след видеосреща с водачите на Европейски Съюз.

"Всички са съгласни, че ограниченията, които постановяваме до момента дават опция да бъде по-плавна кривата или както докторите й споделят – тактика "Чук и танц ". Така се поддържа по-нисък растеж на болните, само че е нездравословно за стопанската система ", сподели той.

"Ето какво измислихме: 1000 бързи теста ще бъдат направени на няколко групи служители на реда, водачи на градски превоз, водачи на коли за спешна помощ – оставаме докторите да кажат групите, аз ще го провеждам ", сподели Борисов.

Борисов заприказва за доста пари и призна мрачни вести за COVID-19 НА ЖИВО

"На тази група хора, както в социологията и статистиката, когато ги тестваме тия 1000 индивида, правилни или не, ще забележим какво е ситуацията. Те са кръвни и стават за 10 минути – те демонстрират дали хипотетично има заболяване или пък дали към този момент е прекарано и има антитела ", съобщи министър председателят.

"От тези 1000 души ще разберем. Това е една представителна извадка. Най-много служители на реда ще са от КПП-та в страната. Те са на открито, а около тях минават непрекъснато потоци ", сподели той.

"След една-две седмици отново ще се направи това нещо и ще знаем с какъв брой са се нараснали от тези 1000 души инфектираните, какъв брой са се излекували и така нататък Статистиката ще ни каже след какъв брой време ще пристигна пикът, след какъв брой време ще пристигна плахото и по кое време тези, които не са рискови, ще могат да се върнат към работата си ", съобщи Борисов.

"Това е нещо, което споделя науката. С това изчезва въпросът дали да тестваме цялото население. Нито една страна в Европа няма задоволително проби. Ние сме поръчали 1 000 000 проби ", сподели той.

По думите му доста проби ще ни трябват през май. "Това проучване ще бъде без пари ", посочи министър председателят.

"За никого от Европа към този момент не са планувани никакви средства. Първо ще се намерят естествено решения за Еврозоната.

Ние нито можем да печатаме пари, нито сме в Еврозоната и сме в най-неудобното състояние, тъй като години наред ни обясняваха, че е неприятно нещо Еврозоната ", яростно разясни Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР