Премиерът Бойко Борисов заяви, че са стигнали до много важно

Премиерът Бойко Борисов заяви, че са стигнали до много важно ...

Премиерът обяви: Започва масово тестване за коронавирус на... НА ЖИВО.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че са стигнали до много важно решение за бързите тестове за коронавирус. "Д-р Симидчиев ми предложи един вариант за бързите тестове и го приехме", заяви премиерът на извънреден брифинг след видеосреща с лидерите на ЕС.
 
"Всички са съгласни, че мерките, които налагаме досега дават възможност да бъде по-плавна кривата или както докторите й казват – стратегия "Чук и танц". Така се поддържа по-нисък ръст на болните, но е вредно за икономиката", каза той.

"Ето какво измислихме: 1000 бързи теста ще бъдат направени на няколко групи полицаи, водачи на градски транспорт, водачи на линейки – оставаме докторите да кажат групите, аз ще го организирам", каза Борисов.
 
Борисов заговори за много пари и призна мрачни новини за COVID-19 НА ЖИВО

"На тази група хора, както в социологията и статистиката, когато ги тестваме тия 1000 човека, верни или не, ще видим какво е положението. Те са кръвни и стават за 10 минути – те показват дали предполагаемо има заболяване или пък дали вече е прекарано и има антитела", заяви премиерът.
 
"От тези 1000 души ще разберем. Това е една представителна извадка. Най-много полицаи ще са от КПП-та в страната. Те са навън, а покрай тях минават постоянно потоци", каза той.

"След една-две седмици пак ще се направи това нещо и ще знаем с колко са се увеличили от тези 1000 души заразените, колко са се излекували и т.н. Статистиката ще ни каже след колко време ще дойде пикът, след колко време ще дойде плахото и кога тези, които не са рискови, ще могат да се върнат към работата си", заяви Борисов. 

"Това е нещо, което казва науката. С това изчезва въпросът дали да тестваме цялото население. Нито една държава в Европа няма достатъчно тестове. Ние сме поръчали 1 000 000 тестове", каза той.

По думите му много тестове ще ни трябват през май. "Това изследване ще бъде без пари", уточни премиерът.

"За никого от Европа засега не са предвидени никакви средства. Първо ще се намерят естествено решения за Еврозоната.

Ние нито можем да печатаме пари, нито сме в Еврозоната и сме в най-неудобното положение, защото години наред ни обясняваха, че е лошо нещо Еврозоната", гневно поясни Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

 

Източник: blitz.bg