Премиерът Бойко Борисов заяви, че няма да има промяна в

...
Премиерът Бойко Борисов заяви, че няма да има промяна в
Коментари Харесай

Борисов: Има огромен риск за малките държави, затова харчим пестеливо

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че няма да има смяна в данъчната политика.

" Данъците си остават тези, мощно влагаме в обучение, здраве, спорт, просвета, археология ", сподели той по време на церемонията по връчването на премиите на КРИБ и списание " Икономика " - " Мистър и Мисис Икономика ".

Министър-председателят посочи, че държавното управление деликатно и спестовно харчи в изискванията на огромната задлъжнялост в международен мащаб на държавния и частния бизнес, като подсети. И благодари на деловите среди, че дават опция стопанската система да продължава да пораства и регистрира, че България има растеж близо 4 на 100 на износа.

" Благодаря на всички вас, които със своите умения, воля, деятелност давате опция стопанската система да продължава да пораства. В доста страни, когато се прави статистиката, се стартира от базови стойности, доста елементарно се наблюдава развиването на една страна и можете да видите по кое време е бил застоят на България. Последните 10 години вървим дружно и паралелно все нагоре. Няма такава задлъжнялост в историята на света, каквато има през днешния ден в международен мащаб. Това съставлява голям риск, изключително за дребни страни . Затова ние харчим деликатно и спестовно: за образованието преди всичко. Дуалното образование от ден на ден се развива и благодаря на всички вас, които издържате паралелки ", добави още Борисов.

Той изброи инфраструктурните планове, по които сега се работи, и с поддръжката на бизнеса, като измежду тях са обходът на София ( " Младост " - автомагистрала " Тракия " ), автомагистрала " Хемус ", автомагистрала " Европа ", автомагистрала " Струма " в региона на Кресна, плановете в региона на Габрово.

" Аз отсчеката в Банкя я оставих последна, най-после си вървя през " Младост ". Накрая несъмнено ще ни бият с камъни за тая права, само че това е различен диалог ", разсмя Борисов присъстващите в залата.

Той загатна още газовите планове и подсети за платеното за американските централи, за реакторите, за КТБ и за Ф-16.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР