Премиерът Бойко Борисов заяви,че ГЕРБ ще подкрепи законовите промени, внесени

...
Премиерът Бойко Борисов заяви,че ГЕРБ ще подкрепи законовите промени, внесени
Коментари Харесай

Борисов заповяда: ГЕРБ ще подкрепи закона на Пеевски и Цонев за КТБ

Премиерът Бойко Борисов съобщи,че ГЕРБ ще поддържа законовите промени, импортирани от Движение за права и свободи, чиято цел споед вносителите е да се спре ”вторичното плячкосване на КТБ ”. Борисов изясни, че в случай че партията не поддържа тези промени, ще излезе че има нещо общо с ”този обир ”.
Вносителите на измененията са Йордан Цонев, Делян Пеевски и Хамид Хамид.

Борисов разяснява на Източната дъга на околовръстния път, че протичащото се в Народното събрание през последните дни и отстраняването от съвещание на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от шефа на Народното събрание Димитър Главчев. Той приказва и за концепцията за отпадането на отминалостта за закононарушения, свързани с приватизация, и обстоятелството, че някои са напомнили за Цветелина Бориславова в този подтекст. Борисов посочи, че не е " духовник " и е имал дами в живота си, само че не е редно всички те да се " веят като флаг ". В тази връзка Борисов добави, че се тормози и за някои свои съученички, за които се знае, че са били близки с него.

" Историята се повтаря, тъй като единствено преди две години, когато госпожа Нинова и Българска социалистическа партия бяха мандатоносител, ГЕРБ излезе от Народното събрание. Тогава пристигна Мартин Шулц и ми сподели: " Бойко, няма нищо по-лошо от политиката на празния стол. Ние като социалисти считаме, че е редно да се върнеш в Народното събрание, тъй като сте прогнозируема европейска партия, член на ЕНП и това не е вярно. " Това беше един петък и в сряда върнах партията в Народното събрание ", напомни Борисов.

" На никой не му е разрешено да наскърбява министър-председателя "

" И по тази причина и не отидох. Защото трябваше отново да дублирам, че проф. Христов споделил, каквото споделил, с цел да не го дублирам. Те да припомнят друго и това не е продуктивно. Показваме какво вършим, има толкоз прогрес в България, който всички регистрират и в защитата на външните граници, и във всяко едно отношение. Мнението ми е, че макар провокациите ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев не трябваше да си изпуска нервите и той ", сподели Борисов.

Премиерът разяснява и отчета на Европейска комисия, който съгласно него е справедлив. " На диалога с вицепремиера Тимерманс преди няколко дни в Брюксел той регистрира - и това го сподели и обществено, че от май насам има прогрес. Ще си поемем всичко, което имаме като ангажимент. Няколко задания имаме в Народното събрание, които също до края на годината ще станат. Не се шуми доста, само че отново изпреварваме Румъния - по този начин както беше през 2012 година, и аз съм уверен, че 2018 година в края ще сме направили всичко, което Европейска комисия твърди ", сподели Борисов.

" Ние си знаем, че имаме да дооправим още неща, само че институциите са, мисля, задоволително уверени и в Брюксел са сигурни, че ще ги създадем. Затова, виждате, в техническите параметри има ясно казано какво би трябвало да се довърши, само че няма нови рекомендации. Мисля, че политическата оценка е задоволително добра, с цел да сме оптимисти и да ни окуражи да работим по-добре ", сподели още Борисов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР