Премиерът Бойко Борисов заяви, че България не бави строителството на

...
Премиерът Бойко Борисов заяви, че България не бави строителството на
Коментари Харесай

Борисов: Путин да дойде да провери дали България бави Турски поток

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че България не бави строителството на "Турски поток " в изявление за Би Ти Ви. Така той отговори на съветския президент Владимир Путин, който през днешния ден за първи път намерено упрекна България, че бави строителството и заплаши, че ще откри други възможности.

" Има отправена покана към Владимир Путин да посети България следващата година , а това е добър мотив да види напредъка по нашите планове. Сигурно на Русия не й е прелестно чисто политически, че България е толкоз предан и мощен член на НАТО и Европейски Съюз, не бавим „ Турски поток “. Всеки има право да търси различни трасета, ние търсим различна деверсифиркация. България е предан член на Европейския съюз и НАТО. Ние изпълняваме рекомендациите на Европейската комисия. Ние не сме нито Сърбия, нито Турция. При нас се утвърждават от Европейски Съюз и са с 1 милиард по-евтини тръбите и трасето. Ние имаме над 140-150 км, които са изкопани и имат тръби. Преди няколко седмици бяхме със сръбския министър на границата. Освен това напомням, че открихме връзката с Турция, която при нас се назовава Балкански поток. Може би на Путин му е остаряла информацията. Но дано заповяда и ще види. Той към този момент е поканен ", разяснява министър председателят.

Борисов акцентира, че е направил всичко, което е заречен, по тази причина има и гаранции. "Даже в Стратегическото партньорство, което в Белия дом разписах го има това трасе, сиреч имаме утвърждение и от тях. Ако и аз бяха работил по този начин, както Българска социалистическа партия, когато бяха на власт и Драго Стойнев министър, тогава пристигнаха от Брюксел и споделиха за наказателна процедура поради корупция, погрешно извършени публични поръчки и планът се стопира. В момента всички споделят: „ Браво! България строи „ Балкански поток “, строи интерконектора с Гърция “, добави той.

Борисов съобщи, че е удовлетворен от визитата си в Съединени американски щати. "Да си на камината в Белия дом и то в компанията на заместника на Доналд Тръмп - това е доста добре. Видях ролята на малкия екран, на медиите. Винаги дават президента Тръмп с едни изкривени физиономии, с едни дупки по бузите. А той е един извънредно приветлив човек. Уникален! Беше толкоз квалифициран по всички тематики и ме разбра ", сподели Борисов.

" Не са доста българите, които са посрещани с 21 топовни салюта! Беше ми драго поради България! ", сподели още Бойко Борисов.

Премиерът разяснява и тематиката за върховенството на закона. Според него Сотир Цацаров е доста грамотен човек, само че новият основен прокор Иван Гешев е човек израснал в оперативната работа . Според него той ще има огромни триумфи в работата си с Министерство на вътрешните работи и ДАНС, точно тъй като идва от оперативна работа. За разлика от Цацаров, който преди да стане основен прокурор е бил арбитър.

Бойко Борисов акцентира, че прокуратурата и Антикорупционната комисия не са репресивни. Той сподели, че преди време е подкрепил най-вече Лозан Панов, другояче нямало да стане арбитър.

"Аз не съм двуличник, госпожо ", сподели министър председателят на водещата Цветанка Ризова на въпрос за какво се е фиксирал само в правосъдния министър Данаил Кирилов, Борисов отговори: "А кой са сложа, Мая Манолова ли? ". Премиерът сподели, че няма по-добри, а има по-мързеливи.

" Братът на Иван Гешев е персоналната защита на президента Румен Радев ", съобщи още Бойко Борисов.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР