Премиерът Бойко Борисов защити назначението на Пламен Георгиев за генерален

...
Премиерът Бойко Борисов защити назначението на Пламен Георгиев за генерален
Коментари Харесай

Има хиляди консули като Пламен Георгиев, обяви Борисов

Премиерът Бойко Борисов отбрани назначението на Пламен Георгиев за общоприет консул във Валенсия с аргумента, че някогашният началник на антикорупционната комисия е с "няколко образования, хиляди награди, с милиарди арестувани и иззети средства и с няколко езика ". Назначението на Георгиев бе утвърдено преди две седмици на закрито държавно съвещание. Номинацията му е направена от вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

"Взехме решение и го изпратихме консул във Валенсия. Хиляди такива консули има ", съобщи през днешния ден Борисов пред публицисти в Костинброд. Бойко Борисов реагира остро на журналистическите въпроси към познанията на Пламен Георгиев по испански език. Според министър-председателя обаче някогашният антикорупционен началник имал задоволително езикова подготовка.

В отговор на рецензиите на президента Радев за държавното управление Борисов съобщи, че най-показателни са думите на посланиците на Америка и Гърция, че подобен климат и толкоз вложения не е имало. "Рекордният експорт на полугодието е 28 милиарда лв.. и мисля, че е отговор на всички рецензии ", добави министър председателят. По думите му на президента не му отивало да приказва на Шипка такива неща.

Преди ден Румен Радев съобщи, че ръководството на ГЕРБ е закотвило България на дъното на Европа. Президентът сподели също, че свадите са в държавното управление, те са доста и унищожителни. Наред с това президентът запита кое постанова министър председателят да крие толкоз надалеч Пламен Георгиев.

Борисов означи също по този начин, че решението за промяната на шефа на Националната работа за защита Данчо Дяков е пристигнало изненадващо за него, само че Министерският съвет го е приел.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР