Премиерът Бойко Борисов заминава днес на посещение в Туркменистан, където

...
Премиерът Бойко Борисов заминава днес на посещение в Туркменистан, където
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов е на посещение в Туркменистан

Премиерът Бойко Борисов отпътува през днешния ден на посещаване в Туркменистан, където ще

взе участие в Първия каспийски стопански конгрес в националната туристическа зона „ Аваза”, заяви държавната пресслужба.

Форумът ще събере държавните и държавните ръководители на каспийските страни, водачи на заинтригувани страни, близки до Каспийския район, както и представители на интернационалните стопански, финансови, транспортни, екологични и други организации.

Фокус на полемиките в „ Аваза “ ще бъдат развиването на икономическото съдействие в Каспийския район и основаването на условия за огромни планове.

По време на полемиките водачите ще обсъдят още ролята на каспийската стопанска система в световен подтекст, капиталовата прелест в петролната и газовата индустрия, в електрическата енергия, превоза, търговията, агроиндустрията, туризма и други сфери от общ интерес за участниците.

Датата на провеждането на събитието на високо равнище е алегорично определена – 12 август, когато е Денят на Каспийско море.

В „ Аваза “ Борисов ще има двустранна среща с президента на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов , както и разширена среща с присъединяване на формалните делегации от двете страни. Ще бъдат подписани двустранни документи, готови от Междуправителствената българо-туркменистанска комисия за икономическо съдействие, която също ще заседава в „ Аваза “.

В делегацията, водена от българския министър председател, ще бъдат министърът на районното развиване Петя Аврамова , министърът на превоза Росен Желязков , министърът на стопанската система Емил Караниколов и министърът на енергетиката Теменужка Петкова .
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР