Премиерът Бойко Борисов все още не е отговарял на въпроси

...
Премиерът Бойко Борисов все още не е отговарял на въпроси
Коментари Харесай

Борисов не за първи път предлага свои депутати на друга партия

Премиерът Бойко Борисов към момента не е отговарял на въпроси на медиите след изборите, които завоюва, макар опцията да изпусне властта е действителна. В изборната нощ той имаше едно, снимано в двора на къщата в Банкя пред джипката му.
Днес (7 април) обаче той направи доста пред министрите в кабинета си, преди началото на държавното съвещание.
" Ние носихме отговорност до изборите, оттук насетне колегата-политик Слави Трифонов би трябвало да излезе и да си поеме отговорността ", сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.  Той прикани " ИТН " да поеме своята отговорност, само че заподозря, че " играта най-вероятно ще бъде да се провокира още безпорядък ".
" Да не дезертират, да не се оправдават, че им липсва нещо. Готов съм да имам 10 дежурни депутати, които да ги поддържат. За мен е значимо да има устойчиво ръководство на страната. Искам бизнесът да е спокоен, а той ще е подобен, когато има ясно ръководство на страната ", изясни Борисов.
Именно изявлението за 10-те дежурни депутати, които е подготвен да даде, отекна най-силно. В обществените мрежи публицисти, анализатори и политически съперници на премиера незабавно реагираха с въпроси по какъв начин по този начин той раздава по всички страни народни представители.
Оказва се обаче, че това не е първият път, в който Бойко Борисов изважда тази оферта на масата.
През 2013 година недоволството против бедността, корупцията, монополите, политическия хайлайф и цялата политическа система изкараха стотици хиляди хора на. Това докара до оставка на кабинета " Борисов 1 ". 
Пътят за излизане от рецесията минаваше през предварителни парламентарни избори, защото съществуваха опасности от ескалация на напрежението. Преди това обаче президентът Росен Плевнелиев  трябваше да връчи проучвателния мандат за съставяне на кабинет в границите на 41-вото Народно заседание на всяка една от трите най-големи парламентарни групи - ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

Масло в огъня наля Бойко Борисов, който след връщането на мандата, упрекна Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, че са го свалили посредством " бунт ", " не по Конституцията " и ги прикани " да си създадат " държавно управление с поддръжката на Синята коалиция и " Атака ".
Именно тогава (25.02.2013 година) път, че " ще им отпуска по 20 депутати дневно за кворум в Народното събрание ".
 По Конституция: Борисов ще е скоро в оставка, само че ще ръководи още известно време По Конституция: Борисов ще е скоро в оставка, само че ще ръководи още известно време
Още при първото съвещание на новия парламент, което се насрочва в границите на 1 месец след изборите (т.е. в тази ситуация до 4 май) от президен...
" 20 души, това значи Ахмед Доган да върви на работа. Ахмед Доган да върви всеки ден на работа в тоя парламент. 21 не давам, 20, и да си работи Народното събрание. Това е отговорно, това мога да направя ", споделя министър председателят в оставка.
Искра Фидосова , ръководител на парламентарната правна комисия и народен представител от ГЕРБ,  незабавно се намесва и даже коментира по какъв начин ще се избере кои да са депутатите - с чоп. " Ще излъчим 20 депутати посредством чоп, тъй като голямо предпочитание няма да има, с цел да поддържат едно такова ръководство ", споделя тя.
В последна сметка това предложение не беше признато.
Днес министър председателят Борисов не посочи по какъв начин този път ще се дефинира кои да са народните представители от ГЕРБ, които да оказват помощ за устойчиво ръководство. Може би ръководителят на същата комисия - Анна Александрова , ще разяснява?
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР