Премиерът Бойко Борисов вижда като един от инструментите на свободата

...
Премиерът Бойко Борисов вижда като един от инструментите на свободата
Коментари Харесай

Борисов иска Български пощи да доставят вестници

Премиерът Бойко Борисов вижда като един от инструментите на свободата на словото разпространяването на вестниците до пунктовете на продажба да става от държавната компания „ Български пощи “. Нека те да дават отговор за него, а да не оставяме тази активност на частници, посочи Борисов пред днешното съвещание на кабинета.

„ От „ Репортери без граници “ би трябвало да знаят, че беше Европейският съвет и нямах физическата опция да се видя с тях. Внимателно слушах това, което са споделили и считам, че единственото нещо, което страната може да направи в поддръжка на свободата на словото е да не оставяме частници да не вършат разпространяването. „ Български пощи “ са 100 % държавни, имат достъп до всички публични места, тъй че подсигуряваме, че всяко издание ще иде там, където би трябвало “, добави още министър председателят.

Докладът на Еврокомисията за България е добра вест, само че ние, които постоянно сме били сериозни, знаем, че не сме идеални и би трябвало да поставим още спомагателни старания, разяснява Борисов вчерашния документ от Страсбург.

Той изрече признателност към институциите. „ Изказвам в това число и признателност към Станишев, Тимерманс, Жан-Клод Юнкер и към всички, които направиха по този начин, че да имаме добър отчет за България “, уточни той.

Премиерът изрази страдание, че някои политически съперници на ГЕРБ реагират все едно се е случило нещо неприятно. „ Те дефинираха решението на Европейска комисия за отпадане на мониторинга и това било подарък за държавното управление. Казват България, не Борисов или държавното управление. Утре ще дойдат да ръководят и ще имат страна, която не е под ударите на механизма “, добави министър-председателят.

Той уточни, че новината е хубава за България, само че все пак съжалява за отделянето ни в тази ситуация с Румъния. „ Не е хубаво, тъй като би трябвало да вървим със съседите и Балканите дружно, с цел да има разцвет в този район. Отпадането на механизма е нещо положително. Но това би трябвало да ни окуражи още повече все ден всеки час да се борим са върховенството на закона, битката с корупцията, контрабандната. Ние, които постоянно сме били сериозни, знаем, че не сме идеални и би трябвало да поставим още спомагателни старания “, сподели още Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР