Премиерът Бойко Борисов вече е решил, кой ще е здравен

...
Премиерът Бойко Борисов вече е решил, кой ще е здравен
Коментари Харесай

Борисов вече е решил, кой ще е здравен министър

Премиерът Бойко Борисов към този момент е решил, кой ще е здравен министър, само че ще го събщи след гласуването на бюджета тази седмица в Народното събрание. Борисов заяви това до момента в който инспектира строителството на четирилентовото трасе Бургас-Слънчев бряг, обхода на Ахелой и плана за укрепването на брега край кв. " Сарафово " в Бургас

Моментът за вота на съмнение не е инцидентен

Периодът на искане на вота на съмнение е селекциониран неслучайно, счита Борисов. " Винаги съм казвал, че вотът на съмнение е право на всяка една съпротива. Единственото е, за какво избират подобен миг. Ако сме национално виновни, не би трябвало да го вършат, тъй като избор на съмнение се прави, с цел да мине, а освен да правиш фукане, че правиш избор на съмнение. Да допуснем, че задачата им е да мине, това значи, че ще се озовем без парламент по време на Председателството. Затова казвам- интервалът очевидно е селекциониран неслучайно ", сподели Борисов. Той напомни поговорките " Крадецът споделя: Дръжте крадеца " и че в пъкъла, на българския котел не е нужно да се поставят пазачи. Ние можем умерено да се дърпаме сами надолу в катрана 6 месеца до момента в който сме във фокуса на Европа и да се изговорят всички нелепости, които на някой му дойдат на акъла, сподели Борисов.

Разследване на приватизацията

Премиерът разгласи, че от ГЕРБ ще предложат да отпадне отминалостта за закононарушения с цел да може да се проверява " незаконната приватизация ". " Може би отминалостта за приватизацията би трябвало да върви с този избор на съмнение. Над 30 милиарда лева са откраднати по време на приватизацията в България и няма осъдени ", разяснява Борисов. Той добави, че в случай че някой от ГЕРБ направи нарушавания, незабавно партията го изважда от нейните редици.

4.3 млн. вреди от наводненията

4.3 млн. лв. са нужни за цялостното възобновяване на инфраструктурата в община Бургас, която пострада при наводненията, сподели Борисов. Първите 1 млн. лв., които страната отпусна, са били единствено за началните неотложни почистващи дейности. " Надали всички дрешници и дивани ще могат да се възстановят, само че инфраструктурата ще се оправи напълно ", сподели още Борисов. Той изясни, че с 1,5 млн. лева от тези средства ще се построи и придвижването към бургаския кв. " Меден рудник " с цел да се освободи тежкият трафик в квартала.

Борисов и кортежът му помогнали при злополука

В петък вечерта министър председателят Бойко Борисов и хора от кортежа, с който е пътувал са помогнали на млад мъж и две млади дами, които са аварирали край Ямбол. Инцидентът станал на обходния път от Ямбол към автомагистрала " Тракия ", към 20 ч. Автомобил с пътуващи в него мъж и две дами се е обърнал по таван. Водачът съумял да излезе, само че дамите останали заклещени. Мъжът излязъл на автомагистралата и дълго махал, само че никой не спрял, само кортежът на премиера спрял. Младежите са без заплаха за живота, по-сериозно е потърпевша едната жена, която е с контузия на глава. Борисов през днешния ден описа, че той е разпоредил кортежът му да спре макар, че махащият юноша приличал на пийнал. Нашия лекар направи системи, описа Борисов. Лекарят от държавна болница, който пътува постоянно с премиера описа, че дамата е била със загуба на схващане и сигурно има тежко мозъчно разтърсване. " Екипната работа беше значима. Благодаря на премиера, че спряхме. Не всеки би спрял ", сподели той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР