Премиерът Бойко Борисов възложил на Държавна агенция Национална сигурност и

...
Премиерът Бойко Борисов възложил на Държавна агенция Национална сигурност и
Коментари Харесай

Последният виц: Борисов разпоредил проверка на ДАНС за „Радевия случай“

Премиерът Бойко Борисов упълномощил на Държавна организация ”Национална сигурност ” и Държавна организация ”Разузнаване ” да ревизират кои са ”доброжелателите ” от България, за които президентът Румен Радев твърди, че са показали зад тила му в Талин информация за контакта му със инфектирания с ковид командващ Военновъздушни сили ген. Димитър Петров.
Заради тези дейности бе прекратена формалната аудиенция на Румен Радев в Естония, където той бе да поеме председателството на самодейността " Три морета ". Междувременно стан ясно, че за два дни два теста на президента Радев са негативни. За пет дни са му направени три теста – всичките негативни.

" Възложих на ДАНС и ДАР да ревизират кои са тези " доброжелатели ", които желаят да отстраняват дейностите на държавното управление и на президента, какви са тези тайни теории и кои в България би желал да попречи на нещо, което е толкоз значимо за България ", сподели министър председателят Борисов. После добави: " Ако някой е подценил тематиката с карантината, не е наш проблем ". Накрая акцентира, че не би трябвало да има спекулации по тематиката.

Спекулира обаче самият той. Който познава Борисов и неговите навици като министър председател, знае, че всяка заран още към 7,00 часа, а от време на време и по-рано, шефовете на Министерство на вътрешните работи и службите му рапортуват освен формалните сводки, само че и разширена информация по задания, които той е упълномощил. Само на Пеевски същите хора рапортуват по същия метод. Неофициално, несъмнено.

Борисов постоянно се хвали, че е осведомен за всичко, което става у нас. Сигурно е по този начин. Друг е въпросът, дали информацията, която му се декламира не е предходна през цензурата на избрани подмолни кръгове. Но това е друга тематика.

Службите не вършат нищо, което не е заповядано или не е минало през Борисов. Дори почналите инспекции на ДАНС и Национална агенция за приходите на рекламните контракти на телевизия Евроком са били докладвани на премиера. Всички ограничения против неуместните медии, публицисти и цивилен деятели също са разпореждани и одобрявани на най-високо равнище. Следенето и послушването на някои политици - също. Да не приказваме за дейности, свързани с президента Румен Радев, който Борисов не може да диша. Кой е този чиновник от ДАНС или разузнаването, който ще предприеме солова акция да изпраща подправена информация в Талин, където е президента? Направо си рита трудовата книжка… Такова нещо може да бъде подредено единствено от най-високо място.

Проверката, разпоредена от Борисов, е Пунта Мара, както обича да се показва той. Ще се рапортува нещо овъртяно, от което нищо да не се схваща и казусът ще бъде завършен. Целта и в този момент е ясна: Радев да бъде вкаран в некомфортна обстановка, да се прекъсне визитата му, а след това министър председателят да се изяви като оня, който въздава правдивост. Да е ясно кой кара влака. Толкова е жалко и транспарантно, че даже не е смешно.

Но може да ни изненадат и с ненадейно разобличаване: Радев самичък е измислил сюжета с ковид, с цел да упрекна изпълнителната власт. Щом праща дронове да наблюдават Борисов и „ хубава госпожа “ да го снима гол в спалнята до чекмедже цялостно с пачки евро, злато и револвер, що да не сътвори и такава случка… Алиса в страната на... парадоксите ".

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР