Премиерът Бойко Борисов възложи на Държавната агенция “Национална сигурност и

...
Премиерът Бойко Борисов възложи на Държавната агенция “Национална сигурност и
Коментари Харесай

Борисов нареди на ДАНС и НАП да проверят сделката за ЧЕЗ

Премиерът Бойко Борисов разпореди на Държавната организация “Национална сигурност ” и Националната организация по приходите да създадат цялостна инспекция на договорката по продажбата на електроразпределителното сдружение ЧЕЗ, както и на сдружението покупател - " Инерком България ", оповестиха от държавната пресслужба.

Премиерът също по този начин изиска в следствието на всички условия да се включат Комисията за енергийно и водно контролиране и Комисията за финансов контрол.

Министър-председателят Борисов е разговарял с управленията на Национална агенция за приходите и КФН, които са го уверили, че следят договорката от четвъртък и ще извършат незабавна инспекция.

Договорът за продажба на ЧЕЗ на пазарджишката компания " Интерком България ", благосъстоятелност на Гинка Върбакова, стана факт в петък. Върбакова разгласи през днешния ден, че сдружението ще тегли заем от банка, с цел да заплати за договорката, която се прави оценка на не по-малко от 300 млн. евро. 

Малко по-рано през вчерашния ден енергийният министър Теменужка Петкова разгласи, че подава оставка, откакто стана ясно, че тя е кума на Върбакова. 

Премиерът Борисов пък заяви от Брюксел, че точно той е споделил на Петкова да подаде оставка, а зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов разгласи, че към този момент е определен нов енергиен министър, само че името му ще бъде обявено другата седмица. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР