Премиерът Бойко Борисов участва във видеоконферентна Среща на върха на

...
Премиерът Бойко Борисов участва във видеоконферентна Среща на върха на
Коментари Харесай

Борисов се похвали с мерките срещу коронавируса пред лидерите от ЕНП

Премиерът Бойко Борисов взе участие във видеоконферентна Среща на върха на Европейската национална партия. Държавните и държавни ръководители и партийните водачи от ЕНП от всички страни членки разговаряха няколко часа преди съвещанието на Европейския съвет през днешния ден. Лидерите от ЕНП разискаха методите за превъзмогване на политическата рецесия, провокирана от пандемията от ковид.

По време на своето изявление Борисов подчертава върху нуждата от намирането на лекарство и ваксина против ковид. По негови думи единственият метод обстановката по света да се възстановява е създаването на лекарство и ваксина. Този развой е дълъг и е значимо всички страни, както и самият Европейски съюз, да влагаме в разработки, съобщи министър председателят.

Пред своите сътрудници от Европейската национална партия ръководителят на ГЕРБ посочи навременните и ефикасни ограничения против разпространяването на ковид, които е въвела страната ни.
 Кантарджиев: Достигаме пик на пандемията в идващите дни
Кантарджиев: Достигаме пик на пандемията в идващите дни

Заразените у нас са повече, само че няма нищо ужасно, успокои Кантарджиев

" Още на 26 февруари с моя заповед бе основан Национален действен щаб, който да кооординира дейностите на способените държавни органи за битка с COVID-19. Обяснихме на българските жители нуждата от спазването на физическа отдалеченост и дисциплинираност. Навременно взетите ограничения и прецизното им съблюдаване дадоха резултат и сега България е на едно от последните места по заболеваемост и смъртност в Европейски Съюз ", посочи Борисов.

Той изрази мнение, че п рекалено бързото отхлабване на противоепидемиологичните ограничения може да докара до появяването на нова вълна от болни и умряли, което би обезсмислило прецизното съблюдаване на ограничавания от жителите до момента.

Премиерът приветства предлагането на Европейска комисия за огромен капиталов проект за възобновяване на европейската стопанска система, която се намира в тежко положение поради пандемията.
 Бойко Борисов: Ще става все по-тежко
Бойко Борисов: Ще става все по-тежко

Първо здравето, след това ще намерим пари, ще се възстановяваме
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР