Премиерът Бойко Борисов участва в официалното откриване на 12-ата среща

...
Премиерът Бойко Борисов участва в официалното откриване на 12-ата среща
Коментари Харесай

Премиерът Борисов участва в откриването на 12-та среща на върха Азия - Европа

Премиерът Бойко Борисов взе участие в формалното разкриване на 12-ата среща на върха Азия - Европа (АСЕМ), която тази година се семейства от Европейския съюз в Брюксел. Във форума вземат участие и държавни и държавни ръководители на 51 страни от Европа и Азия и представители на европейските институции, заяви държавната пресслужба.


Тази вечер форумът АСЕМ беше открит от ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск. Европейският съюз се съставлява и от ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. В центъра на разискванията е тематиката " Европа и Азия: световни сътрудници за справяне с световните провокации ".

Усилията на водачите са ориентирани към усилване на разговора и съдействието сред двата континента в голям брой области, измежду които: търговията и вложенията, свързаността, устойчивото развиване, изменението на климата, провокациите в региона на сигурността - битката с тероризма, противозаконната миграция и киберсигурността.

На утрешната работна сесия на АСЕМ българският министър-председател Бойко Борисов ще изнесе тирада, с която ще показа напъните на България за европейската вероятност на Западните Балкани и свързаността в района.

По-късно Срещата на върха на АСЕМ ще бъде последвана от Среща на върха сред Европейски Съюз и Корея и Среща на водачите от Европейски Съюз и АСЕАН.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР