Премиерът Бойко Борисов участва в икономически форум в Солун за

...
Премиерът Бойко Борисов участва в икономически форум в Солун за
Коментари Харесай

Премиерът Борисов участва в икономически форум в Солун

Премиерът Бойко Борисов взе участие в стопански конгрес в Солун за благоприятни условия за вложения на Балканите. Гръцкият министър председател Алексис Ципрас в речта си уточни като образец за балканско съдействие връзките сред Гърция и България.

Конкретни планове за развиването на Балканския район се разискват на форума в Солун, който е продължение на диалозите във Варна. Премиерът Ципрас в речта си благодари няколко пъти на българския министър председател Борисов за сполучливото европредседателство, което сложи акцент върху вероятностите пред Западните Балкани.

" Бъдещето на страните е в балканско съдействие ", съобщи Ципрас и уточни като образец енергийната връзка сред България и Гърция в правата Комотини-Стара Загора, която ще даде сигурност в доставките от Трансадриатическия газопровод. Акцентира се на съглашението за създаване на железопътния кулоар - Александруполис-Варна-Русе, като фактор за развиване на бизнеса. Пътната връзка от пристанище Солун със София също е в спектъра на двустранен и европейски интерес, съобщи Ципрас с разбиране, че скоро двамата министър председатели с Борисов ще открият и този транспортен обект.

На форума българският министър председател Борисов договаря с представители на бизнеса за опциите за районно съдействие и вложения в балканските страни. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР