Премиерът Бойко Борисов трябва ясно да обясни каква е целта

...
Премиерът Бойко Борисов трябва ясно да обясни каква е целта
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Борисов да обясни за какво отива в Москва

Премиерът Бойко Борисов би трябвало ясно да изясни каква е задачата на идното му посещаване в Москва и какво желае да направи с АЕЦ " Белене ", който " в понеделник е мочур, в сряда - противоположното ".

Това разяснява водачът на " Движение 21 " Татяна Дончева в събота пред Българска национална телевизия. " Никой не може да си разреши по високите равнища да приказва пет за четири ", добави тя.

Според Дончева визитата на президента Румен Радев при съветския му сътрудник Владимир Путин не е никакъв пробив, а е рутинна и няма бездънен политически смисъл.

" Борисов отива там, с цел да не се обидят руснаците, тъй като и те са част от факторите, които го държат на власт ", продължи тя.

Добави и, че въпросите, свързани със ориста на АЕЦ " Белене " или на газопровод, който да мине през България, няма да се решат с визити на президента или премиера в Москва: " Не виждам механизъм това, за което приказват, да се придвижва. "

Дончева обаче позволи, че при декларирания интерес от страна на Китай тематиката може да има друго развиване и да се позволи въпросът с доставеното и платено от България съоръжение.

По думите ѝ липсва синхрон сред стратегиите на президента и премиера и това се дължи на държанието на Борисов и съпартийците му.

" Не може да се изживяваш като " Краля Слънце ", това е липса на обичайно отношение. Президентът Радев би трябвало да има някаква външнополитически връзки, отсреща няма хора, с които да ги съгласува. Като има такива връзки, няма да взима министри със себе си, това е повече от ясно ", разяснява Дончева, заключвайки, че " кръгът на гербаджиите не признава различен с изключение на Борисов и ГЕРБ ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР