Премиерът Бойко Борисов трябва да използва срещата си с Реджеп

...
Премиерът Бойко Борисов трябва да използва срещата си с Реджеп
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Кърджали е България, премиерът да защити националния суверенитет

Премиерът Бойко Борисов би трябвало да употребява срещата си с Реджеп Ердоган в границите на формата Европейски Съюз – Турция, с цел да му съобщи ясно, че южната ни съседка няма право да се меси във вътрешните каузи на България и да заплашва териториалната й целокупност и националния й суверенитет. Това съобщи в Кърджали водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, представена от „ Фокус”.

Повод за изявлението й бяха скандалните думи на Ердоган за духовните граници на Турция, които доста надвишават територията й, като в това число стигат и до Кърджали.

„ Първо, да заявим изрично, че Кърджали е България, Кърджали е духовната столица на Източните Родопи. Изказването на президента Ердоган за душевните граници на Труция, които се простират до Кърджали, е следващата провокация към суверенитета и националната целокупност на България. Това е безусловно недопустимо за нас. Обявяваме се срещу намесата на непознати страни във вътрешните каузи на България “, акцентира Нинова.

Според нея на 26 март би трябвало да чуем от Бойко Борисов „ позиция за отбрана на националния суверенитет и териториалната целокупност на страната”. Освен това от Българска социалистическа партия чакат да бъде подложен и въпросът за компенсациите на тракийските бежанци.

Нинова регистрира, че през 2008 година по искане на български евродепутати, е призната резолюция на Европейския парламент, в която се обвързват диалозите с Турция и бъдещето й участие в Европейски Съюз с споразумяване на двустранните връзки и включително споразумяване на тракийския въпрос.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР