Премиерът Бойко Борисов свика Съвета за сигурност към Министерския съвет.

...
Премиерът Бойко Борисов свика Съвета за сигурност към Министерския съвет.
Коментари Харесай

Бойко Борисов свика Съвета за сигурност към Министерския съвет заради хакерската атака

Премиерът Бойко Борисов свика Съвета за сигурност към Министерския съвет. Заседанието е поради хакерската офанзива против Националната организация по приходите (НАП), за която се разбра през вчерашния ден, оповестява " Фокус ".

Съветът се ръководи персонално от министър-председателя. Основният състав на Съвета по сигурността включва министъра на външните работи, министъра на защитата, министъра на вътрешните работи и министъра на финансите, техни заместник-министри, основния секретар на Министерство на вътрешните работи, началника на защитата и ръководителите на разследващите и контраразузнавателните служби.

По-рано през днешния ден вътрешният министър Младен Маринов съобщи, че хакерската офанзива " при всички случаи има политически резултат и визира националната сигурност ". Той сподели още, че съгласно първичната информация на проверяващите, измежду които е и ДАНС, пробивът в сървър на Национална агенция за приходите е станал преди към месец.

Вчера в неизвестен имейл до някои медии бяха публикувани персонални данни за милиони жители и компании. В масива от 57 папки, с над 1 млн. реда, се съдържат ЕГН, имена, адреси и даже приходи. Според създателите на лийка информацията е добита от един от сървърите на Министерството на финансите.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР