Премиерът Бойко Борисов свика Съвета по сигурността към Министерския съвет.

...
Премиерът Бойко Борисов свика Съвета по сигурността към Министерския съвет.
Коментари Харесай

Борисов свика Съвета по сигурността

Премиерът Бойко Борисов свика Съвета по сигурността към Министерския съвет. На изключителното съвещание беше разисквана обстановката след терористичните актове на територията на Нова Зеландия и Холандия.

Направен бе изводът, че осъществената терористична офанзива в Нова Зеландия е самостоятелен акт. Не са налице данни за контакти с български жители на арестувания за офанзивата, който е бил в България в края на предходната година. По случая се работи взаимно със съюзнически и партньорски служби в други страни и с интернационалните организации. Министерство на вътрешните работи и службите за сигурност на страната правят дейности за инспекция, разширение и уточнение на постъпилите данни.

Съветът по сигурността прегледа също тематиката за реализираните в Източното Средиземноморие енергийни планове предвид на националните ползи на България в тази сфера. Изразено бе мнението, че намирането на решение на някои разлики или несъгласия сред ангажираните страни е в изгода за районната непоклатимост и енергийната сигурност на европейските страни.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР