Премиерът Бойко Борисов сравни Гоце Делчев с Че Гевара. На

...
Премиерът Бойко Борисов сравни Гоце Делчев с Че Гевара. На
Коментари Харесай

Борисов сравни Гоце Делчев с Че Гевара

Премиерът Бойко Борисов съпостави Гоце Делчев с Че Гевара.

На Втория стопански конгрес в Пловдив Борисов сподели: " Нашият воин Гоце Делчев стана като мотив за мнения във всички направления. А то даже, в случай че погледнем е тъпо. Защо? Защото това е един български воин, който е желал, който се е жертвал, заложил всичко за свободата на Македония . По същия метод един Чегевара, който е по националност аржентинец, е отишъл да се бие за свободата на Куба, а по-късно е умрял в трета страна ".
 Борисов чака да преодолеем компликациите на Балканите
Борисов чака да преодолеем компликациите на Балканите

Той посочи, че България е дала старт европриобщаването на страните от Западните Балкани

Според премиера трансформираме паметта за тези герои в ябълка на раздора, вместо със своята всеотдайност да ни вършат горди , да ни сплотяват и да ни вършат по-силни. " Не мога да ги схвана ", сподели Борисов, представен от БНР.

Той чака, че взаимната българо-македонска комисия ще одобри по най-бързия метод нужните изводи по историческите въпроси .

Според Борисов по този начин ще може да се съблюдава договорът за добросъседство, а и България ще продължи да поддържа Северна Македония за участието й освен в НАТО, само че и в Европейски Съюз .

Премиерът Борисов съобщи, че в този момент Балканите имат политици с разсъдък и опит, и ще преодолеем всички тези компликации.
 Борисов и Заев откриват Втория стопански конгрес в Пловдив
Борисов и Заев откриват Втория стопански конгрес в Пловдив

Това е първата им среща след разногласието ни за националността на Гоце Делчев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР