Премиерът Бойко Борисов сравни Гоце Делчев с Че Гевара, коментирайки

...
Премиерът Бойко Борисов сравни Гоце Делчев с Че Гевара, коментирайки
Коментари Харесай

Бойко Борисов сравни Гоце Делчев с Че Гевара

 Премиерът Бойко Борисов съпостави Гоце Делчев с Че Гевара, разяснявайки разногласието сред България и Северна Македония за датата, на която би трябвало да се празнува паметта на Делчев. Това стана при откриването на втория  " Икономически конгрес Пловдив II ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Нашият воин Гоце Делчев стана мотив за коментар във всички направления. Той е воин, който е желал, който е заложил всичко за свободата на Македония. Така и Че Герава, въпреки да е от Аржентина, се е борил за Куба. Вместо да ни вършат по-силни сходни хора, те стават ябълки на раздора ", разяснява Борисов, след което се спря на икономическите тематики.

По думите му през 90-те години е сривът на българската стопанска система, а възходът идва, когато стартира ръководството си неговия кабинет. Добрата икономическа среда се реализира с добра данъчна среда, с промени, които са направени. Така към този момент българската стопанска система от сферата на житото, на цветните метали е преориентирана към електрониката, към металургията. " Икономика се прави с бизнеса. Добавената стойност подвига заплати, пенсии ", разясни министър председателят и добави, че тази година страната ни ще има " голям масраф " за военните. 

Премиерът употребява трубуната, с цел да разяснява и търговията с газ, като съобщи, че България е посочила, че може да е потребна и за себе си, и за съседите, без да визира безстопанствен интерес. " Преди месец с Ципрас започнахме интерколектора за газ. В същото време с нашите съседи от Турция строим за 18 милиарда кубика. Плюс с румънците работим за газопровод, само че с компресиран газ. И те да сложат компресори. Да създадем по този начин, че да купуваме и продаваме газ. Днес имаме газова борса - нещо немислимо преди години ", уточни министър-председателят.

Стана ясно още, че автомагистрала " Струма " е към финала си на създаване. Вече като се кара кола, се кара по автомагистрала от София до Бургас или до Истанбул. Това е друга причина за развиване на бизнес средата у нас. " С публично-частно партньорство може да се построи и връзка сред Александруполис до автомагистрала " Марица ". От 1 август ще е подготвена и тол системата ни. Така ще свържем Босфора, Егейско море, Бургас, Черно море.

Може връзката да продължи и през Дунав. По Дунавската тактика сега работим с румънските управляващи да създадем Дунава по-плавателна. Така ще има връзка през Дунав до Черно и Егейско море. Това е страхотна бизнес среда. Така всички гръцки артикули ще вървят към Румъния, Украйна, Русия. Това е Европа и Европейски съюз. Тогава ще кажем какъв брой още ще се вдигнат и заплати, и пенсии ", сподели още Борисов.

Това, че бизнес климатът у нас се развива добре проличава и по желанието на уголемение на контролно-пропусквателен пункт Калотина, тъй като " всеки предприемач, който пристигна, се интересува за какъв брой време тировете прекосяват границите. 57 хиляди коли преминават по Автомагистрала " Тракия " за денонощие. Тъкмо я построихме и тя отесня ". По думите на премиера по-голям трафик от този на турската граница има единствено на границата сред Съединени американски щати и Мексико. Той заяви още, че юли-август ще стартира работата по трасето Монтана-Видин и Русе-Велико Търново.

По думите му всички на Балканите сме велики. " Имаме Велика България, Велика Елада, Велика Албания, Велика Турция. Исторически сме се били с всички съседи и те с нас. Това е територия толкоз пропита с кръв, само че дано я създадем място за добър бизнес и разцвет ", пожела Борисов. Апелира и Турция, Гърция и Кипър да намерят рационално решение за находищата на газ в Кипър. Икономическият конгрес се организира в Пловдив за повторно. Ще продължи през днешния ден и на следващия ден.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР